• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Matchguide: Dags för kvartsfinaler i CHL

3 december 2019 09:00
CHL

CHL har kommit fram till kvartsfinaler och tre av de åtta lagen som är kvar är svenska. Här är förutsättningarna för SHL-lagen inför den första kvartsfinalen.


Frölunda Hockey-EHC Biel-Bienne

Frölunda stod för en imponerande vändning i åttondelsfinalen då de besegrade Färjestad med 8-2 i returmötet. Schweiziska Biel-Bienne tog sig vidare hit efter att ha besegrat tyska Augsburger Panther med sammanlagt 4-3.

Den Frölunda framförallt får se upp med är SHL-bekantingen Toni Rajala, som toppar Biel-Biennes interna poängliga med sju poäng (5+2). Poängbäst i Frölunda, och hela CHL, är Ryan Lasch på 18 poäng (4+14).

Djurgården Hockey-Red Bull München

Precis som Frölunda får Djurgården inleda hemma och stockholmarna slog ut Skellefteå i den förra rundan. Djurgården kommer från en bra vecka i SHL, där de först besegrade Leksand och därefter Örebro.

Gästande München besegrade Yonust Minsk i åttondelsfinalen. Den första matchen slutade 3-2 till München och returen vann tyskarna med hela 6-0. I den inhemska ligan har Red Bull München gjort ett ryck i toppen av tabellen. De är tio poäng före tvåan Straubing Tigers.

Lausanne HC-Luleå Hockey

Luleå är det enda SHL-laget som startar på bortaplan, och de åker till Schwiez med riktigt bra form. Norrbottningarna har sju raka segrar i CHL och i SHL har de vunnit elva av de tolv senaste matcherna.

Luleå besegrade SC Bern i förra rundan med sammanlangt 7-2. Lausanne slog HC Pilsen med 6-5.

Lausanne ligger femma i schweiziska ligan, åtta poäng bakom ledande Zürich.