40 ögonblick: Fredrik Bremberg slår poängrekord i SHL

29 april 2015 09:52

När Djurgårdens forward Fredrik Bremberg den 29 januari 2009 bidrog med tre nya assist i lagets segermatch mot Rögle BK innebar det samtidigt att han satte nytt rekord i antal gjorda poäng i SHL. Detta är ett av alla 40 minnesvärda ögonblick som SHL.se kommer att uppmärksamma under säsongen med anledning av att det är den 40:e säsongen som spelas i SHL.


Fredrik Bremberg visade ganska snabbt när han kom upp och spelade seniorhockey att han var att räkna med i det offensiva spelet. Han var ofta med uppe i toppen av sitt lags interna poängliga och toppade efter säsongen 2006/2007 hela SHL:s poängliga med 64 poäng på 53 spelade matcher.

Han spelade då i Djurgården och var kvar hos stockholmarna i två säsonger till. Året efter gjorde Bremberg 45 poäng och säsongen 2008/2009 noterades han för 57 poäng och var då bara slagen av Per-Åge Skröder i hela ligan.

Det var också under den säsongen som Bremberg skrev in sig i historieböckerna i bortamatchen mot Rögle den 29 januari. Han passerade då Jörgen Jönsson i listan över spelarna som gjort flest poäng i seriespelet genom historien.

"Tyder på att jag har haft många bra säsonger"

Bremberg spelade vidare ytterligare ett par säsonger i SHL med HV71 och Timrå och stannade på 581 poäng till slut.

Det är riktigt roligt och tyder på att jag har haft många bra säsonger. Jag har haft möjligheten att spela med många bra spelare som också har en del av rekordet. Vi får se hur länge jag får ha kvar det. Nuförtiden finns ju mycket fler valmöjligheter för spelarna vilket är positivt för utvecklingen, och det kanske också gör att jag får behålla rekordet ett tag, säger Bremberg själv om rekordet.

De närmast i listan som ännu är aktiva är Per-Åge Skröder på 494 poäng och Tomi Kallio med 464 så Brembergs rekord kommer sannolikt att stå sig ett tag till.