Lista: Fem spelare att ha koll på inför torsdagen

29 september 2021 15:00
I kikaren

Vilken härlig hockeytorsdag vi har framför oss. Restriktionerna som har begränsat antalet åskådare är borta och det är full omgång i SHL. Här är fem spelare att hålla koll på under torsdagens matcher.


Marcus Sylvegård, Malmö

Förra säsongen firade Marcus Sylvegård SM-guld med Växjö – och skåningen var högst delaktig. Sylvegård noterades för tio poäng på 14 slutspelsmatcher. Nu är 22-åringen tillbaka i moderklubben och han har f¨ått en fin start på säsongen, fem poäng på fyra matcher. Räkna med att Sylvegård gärna utökar den poängskörden i morgon mot sin tidigare klubb.

Jhonas Enroth, Örebro

Visserligen är det inte säkert att Enroth får starta när Örebro möter Frölunda, men får han det är det en spelare att hålla koll på. Den meriterade 33-åringen har inlett säsongen strålande. Särksilt senast mot Luleå imonerade han. Norrbottningarna skött 33 skott på mål, men Enroth räddade samtliga. Har han bevarat formen till på torsdag?

Oula Palve, Brynäs

Kanske är det konstigt att lyfta fram Palve med tanke på att hans lagkamrat Anton Rödin har gjort fyra mål och en assist på de två senaste matcherna. Men i skuggan av Rödin har även Palve levererat. Finländaren, som hade det tungt i Linköping förra säsongen, har gjort fem poäng (0+5) på de två senaste matcherna.

Adam Tambellini, Rögle

Adam Tambellini snittar en poäng per match så här långt på säsongen. Tre poäng på tre matcher har det blivit från hans klubba. Nu är det dags för bortamatch mot Linköping och det är ett lag som 26-åringen verkar trivas mot. Förra säsongen gjorde han fem poäng (1+4) på fyra matcher mot östgötarna.

Jens Olsson, Frölunda

Med Ryan Lasch tillbaka i laget har Frölunda fått igång sitt powerplay på allvar. Göteborgarna har gjort fem mål i den spelformen och två av dessa har Jens Olsson gjort. Backen har nätat två matcher i rad. Kan han förlänga den målsviten när Örebro kommer på besök i Scandinavium?