• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov

SHL Awards 2015 - samtliga pristagare

27 april 2015 22:32

Under måndagskvällen gick det allra första SHL Awards av stapeln i C More. En mängd priser delades ut och uppmärksammades för de främsta prestationerna i SHL 2014/2015 och här följer en sammanfattning av pristagarna.


Årets målvakt - Julius Hudacek, Örebro Hockey

Hudacek spelade bländande mellan stolparna och gav Örebro den stabilitet som saknades säsongen innan.

Årets back - Cory Murphy, Växjö Lakers

Kanadensaren känns redan som en symbol för Växjö Lakers där Murphy går längst fram med fanan i handen. Den eleganta och kompromisslösa tvåvägsbacken gjorde flest poäng av alla backar i SHL.

Årets forward - Derek Ryan, Örebro Hockey

Förhoppningarna Ryan hade på sig infriade han direkt och magnifika passningar blandades med vackra mål. Han var en stor orsak till Örebros vackra framgångssaga denna säsong.

Årets tränare - Hans Wallson, Skellefteå AIK

Genom hårt arbete och en stor målmedvetenhet har Wallson vuxit in i rollen som huvudtränare. Att han lyckades få ihop ett nytt lag som återigen vann SHL imponerar.

Årets rookie - Marcus Sörensen, Djurgården Hockey

Med sitt målsinne och genombrottskraft växte Sörensen ut till en av nyckelspelarna hos mesta mästarna Djurgården. Visade även stor passningsskicklighet och en klubbteknik av yttersta världsklass.

Mest värdefulle spelare - Julius Hudacek, Örebro Hockey

En bra målvakt tar sitt lag riktigt långt, spelar nästan varje match och har väldigt få svackor. Allt detta stämde in på Julius Hudacek i SHL 2014/2015.

Storslam för Hudacek på SHL Awards. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Årets mål - David Åslin, Leksands IF

Vann omröstningen i överlägsen stil med sitt underbart vackra mål för Leksand borta mot Luleå i omgång 22.

Årets räddning - Justin Pogge, Färjestad BK

Ni som röstade på SHL.se såg till att ge Pogge segern i kategorin Årets räddning, en räddning, eller snarare ett koppel räddningar, han utförde i Färjestads hemmamatch mot Örebro i omgång 20.

Skytteligavinnare - Broc Little, Linköping HC

Linköpings Broc Little tog hem skytteligan i SHL. Little är en erkänt vass målskytt och levererade verkligen för Linköping och stod för 28 mål.

Poängligavinnare - Derek Ryan, Örebro Hockey

Amerikanen som hämtades från Villacher SV i den österrikiska högstaligan visade prov på fantastiska kunskaper och hans 60 poäng var bäst i hela SHL.

Även Ryan var lyckosam. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Målvaktsligavinnare - Julius Hudacek, Örebro Hockey

Med en räddningsprocent på 92,99% över 45 startande matcher var Julius Hudacek den målvakt med bäst statistik i SHL 2014/2015.

SHL-segrare - Skellefteå AIK

Skellefteå AIK slutade som seriesegrare i SHL för tredje året i följd och för fjärde gången i historien, en minst sagt imponerande prestation.

SM-guldvinnare - Växjö Lakers

Växjö Lakers tippades av många kunna utmana om SM-guldet den här säsongen och laget motsvarade alla förväntningar och besegrade de regerande mästarna Skellefteå i finalen.

Guldpipan - Mikael Nord

I SHL 2014/2015 var det huvuddomaren Mikael Nord från Arboga som röstades fram som nummer ett bland domarna i SHL, för andra året i rad.