• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

SHL Awards 2015 - Marcus Sörensen är Årets rookie

27 april 2015 22:18

Det allra första SHL Awards gick på måndagskvällen av stapeln i C More och juryn har sagt sitt. Efter sammanräkningen av alla röster står det klart att Marcus Sörensen är vinnare av priset Årets rookie.


Den snabbskrinnande forwarden som är född 1992 fostrades i Södertäljes organisation innan flyttlasset gick till Djurgården för spel i DIF:s J20-lag. Sörensen visade under säsongen att han är en spelare som tar sig fram där ytor knappt existerar. Med sitt målsinne och genombrottskraft växte han ut till en av nyckelspelarna hos mesta mästarna Djurgården.

Sörensen vann till slut priset som Årets rookie i överlägsen stil. Hans 352 poäng och segermarginal med 221 poäng var han den mest överlägsna vinnaren bland alla pris.

Tittar vi bland tiopoängare hade Sörensen hela 29 stycken av 42 möjliga och det råder ingen tvivel om att Marcus Sörensen tagit hela SHL och hockeysverige med storm.

– Det är förstås jätteroligt att få en sådan här utmärkelse den första säsongen. Det är bra ledare och folk inom hela organisationen som gjort att jag haft flytet med mig under hela säsongen. Det var starka kandidater som var med och tävlade så det här var ingenting jag räknat med, men det betyder oerhört mycket för mig som person att ta det här priset, säger Sörensen när han uppvaktas av C More.

Därför prisas Marcus Sörensen:

Sörensen är passningskicklig och har en klubbteknik av yttersta världsklass, och imponerade så pass stort under säsongen att han togs ut i Tre Kronor. Potentialen för Djurgårdens publikfavorit är oändlig och den oslipade diamanten glimrar mer och mer för varje skridskoskär.

Marcus Sörensen jublar efter ett mål. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Totalt hade Sörensen inför säsongen spelat åtta SHL-matcher och i sin första SHL-säsong som ordinarie snittade Sörensen en istid på 18.05 per match och återfanns allt som oftast i Djurgårdens förstakedja. Han tackade för förtroendet och gjorde 32 poäng på 50 matcher. Det var två poäng mer än vad han presterade säsongen dessförinnan i HockeyAllsvenskan för sitt Djurgården.

Motiveringar från jurymedlemmar:

"En artist ut i fingerspetsarna som har burit Djurgårdens offensiv på sina axlar och hans utveckling har betytt mycket för nykomlingen"

"Sörensen sticker ut med sin höga fart och förmåga att skapa chanser i offensiven. Kombinerar teknik och frenesi på ett ypperligt sätt"