• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb

Växjös tre lagkaptener om SM-guldet

24 april 2015 00:03

En finländare, en amerikan och en svensk - det är Växjös trio med lagkaptener, som på ett fenomenalt sätt har lyckats sammanfoga ett alldeles unikt lag till ett gäng vinnare. Efter att Växjö Lakers säkrade sitt första SM-guld någonsin tog SHL.se en liten pratstund med lagets tre kaptener.


Alexander Johansson, assisterande lagkapten

I vimlet efter SM-finalens avgörande fanns många lyriska människor, men en av de som bubblade allra mest var Alexander Johansson

– Redan på garageuppfarten när jag var fem-sex år och sprang med en bandyklubba och en boll drömde jag om att bli svensk mästare. Att få spela en SM-final och en avgörande match är en dröm för livet, berättade han.

Johansson är en av de spelare som har varit med och gjort Växjö till vad laget är i dag.

– Det är mitt tredje år här och vi har etablerat oss i SHL, stretat på och föll kanske lite på målsnöret på vägen mot en final förra året. I år har vi haft förväntningar på oss från alla runt omkring och kanske även från oss själva, men vi har hanterat det på ett fantastiskt sätt.

– Framför allt efter jul har det varit en enorm resa. Vilken karaktär i gruppen och vilken stämning, det är så kul! Det är många bitar som gör det. Vi har tre kaptener där jag är svensk, Noah är amerikan och Tomi är finländsk, förklarar Johansson och utvecklar hur det har fungerat.

– Det är alla nationaliteter i laget, så det blir inga grupperingar. Vi har medlat och försökt få ut samma budskap till allihopa och det underlättar att allting i omklädningsrummet är på engelska. Det är ingen som faller ur ramen, det är ett gäng. Så många nationaliteter och ändå kunna hålla ihop det, det är fantastiskt!

Alexander Johansson med LeMat-pokalen. Foto: Tobias Josefsson / SHL.se

Tomi Kallio, lagkapten

Efter många år i Frölunda, bland annat med SM-guld som facit, fick finländaren fortsätta karriären i Växjö. Som lagkapten fick han under torsdagkvällen vara med om att lyfta LeMat-pokalen först av alla.

– Det är helt underbart. Det är en så fin grupp med fantastiska killar, att vara kapten för det här gänget är helt enkelt underbart, förklarade han efteråt.

Att få vinna just på hemmaplan var också någonting extra.

– Det är alltid skönare om man säger så. Hemma är alltid hemma och jag är glad för supportrarna som har stöttat oss så fint.

Tomi Kallio förstod just där och då bland konfetti, champagne och segerrusiga människor inte riktigt vad guldet betyder för Växjö, men det kommer.

– Säkert senare. I natt, i morgon, på lördag eller om tio år.

Tomi Kallio i röran av lagkamrater. Foto: Tobias Josefsson / SHL.se

Noah Welch, assisterande lagkapten

Det fanns många vinnare den här kvällen, men även en dubbel sådan. Växjös fysiskt spelande back Noah Welch tilldelades nämligen Stefan Liv Trophy som SM-slutspelets mest värdefulla spelare, MVP.

– Det är speciellt. Jag spelar min roll och gör det för laget. Det är mitt mål och om jag sedan får ära eller uppskattning för det är det bara en bonus, förklarade han.

– Den stora vinsten i dag är den med laget. Det här är en väldigt speciell grupp. Det här laget är det häftigaste jag någonsin har spelat i. Det kommer att se annorlunda ut nästa år, men det här kommer alltid att vara ett lag att minnas.

Han ville också ta tillfället i akt att via SHL.se tacka alla supportrar som har funnits vid hans sida.

– Tack så otroligt mycket! Det här är helt fantastiska fans vi har i Växjö. Ett stort, stort tack också till alla som har följt och stöttat mig under de tre senaste åren i SHL!