• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

20 frågor med Oskar Nilsson

13 december 2019 14:00
20 frågor

Oskar Nilsson, 28, är på väg tillbaka från sin skada och hoppas kunna göra comeback i början av januari. Oskarshamnsbacken är nästa SHL-profil vi ska lära känna lite bättre genom 20 frågor. Visste du att han inte ens äger ett par hörlurar, att han är helt övertygad om att han skulle vinna ”Farmen” och att han tackade nej till landslagsspel för att han inte kunde sova utan mamma?


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Kodie Curran har sjukt glid på skridskorna. Den skridskoåkningen skulle jag vilja ha.

2. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Jag tycker ingenting är så jäkla kul, haha. Jag tycker det är tråkigt att hålla på med frivändningar. Roligast är benböj, det är jag bra på.

3. Vilka rutiner har du en matchdag?

– Jag kliver upp och tar med barnet på förskolan. Förhoppningsvis är det ingen isvärmning. Jag vill helst bara gå ut och gå. Duscha, hem, käka lunch och vila lite. Oftast kan jag igen sova och då blir den en serie eller tv-spel. Sedan är det match. Jag är rätt avslappnad och gillar att svamla lite med dem som klarar av det. Jag gillar när det händer lite oväntade grejer.

4. Vem i laget ogillar mest när det händer oväntade grejer innan match?

– Jag skulle säga (Jesper) Dahlroth. Han har jag spelat med länge och han har mycket konstigt för sig.

5. Hur fördriver du tid på bussen till bortamatcher?

– Jag gillar att prata skit. Jag söker upp dem som inte sitter med hörlurar eller telefonen.

6. Min teori är att det blir allt färre som inte kör hörlurar och mobil på resorna. Stämmer det?

– Så är det verkligen. Jag skulle säga att vi är två, tre man när vi är full trupp som kan sitta och surra i tre timmar. Jag, (Filiph) Engsund och (Jonas) Engström kan lätt surra i tre, fyra timmar.

7. Vilken person har betytt mest för din karriär?

– Jag måste säga ”Bulan” (Thomas Berglund, Luleås nuvarande tränare). Han gjorde mig till back. Jag var lite för sölig enligt honom för att vara forward. Det var ändå en nytändning.

8. Hur tog du det?

– Jag såg det mer som en utmaning och jag har lärt känna mig själv genom det. Jag är väl en person som behöver utmaningar. Det är en ganska stor omställning när man har spelat forward hela livet fram till man är 17, 18 år. Jag var väl en rätt stor talang, men hade några år med lite problem och var nära att sluta. När jag bestämde mig för att satsa hade jag blivit lite större om man säger så. Han (Berglund) var tidig med att backar skulle vara offensiva i tanken, och jag gillar det tankesättet. Sedan tog det lång tid innan jag lärde mig åka baklänges och känna mig trygg i vändningar. Det är väl en anledning till att de blev en liten omväg.

9. Hur nära var du på att sluta under den här perioden du nämner?

– Jag var ändå rätt nära. Jag gick igenom någon fas och hade många äldre kompisar. De spelade division 2 i ett lokalt lag (Luleå Rebels). Jag hoppade av Luleås J18 Superelit. De ville att jag skulle sluta med fotbollen, men då sa jag att då får det vara. Då började i division 2-laget, hittade glädjen där igen och avslutade säsongen i J18 tror jag. Men jag hade en rolig och bra säsong där (Luleå Rebels). Det står inte rätt siffror på Eliteprospects och det är jag förbannad på, säger han och skrattar.

10. Enligt Eliteprospects hade du sju poäng på 14 matcher i Luleå Rebels. Om vi ska ge dig upprättelse, hur såg poängskörden ut enligt dig?

– Nej, fy fan. Haha. Det ska vara 13 matcher och 26 poäng. Jag och polarna har skojat om det där. De säger att jag var så jäkla kass när jag var där.

11. Om du ska jämföra dig med en fotbollsspelare. Vem var du?

– (Gennaro) Gattuso. Jag var innermittfältare, och var som en dammsugare.

12. Vilken är den värsta utskällning du har fått av en tränare?

– Det är nog ”Bulan” och Petter (Lasu Nilsson). Jag kommer ihåg en match med Luleås J20, det var året jag hade blivit back. Vi ledde med 4-0 mot Skellefteå inför tredje perioden. Det enda ”Bulan” sa var ”håll pucken efter sargen”. Det första jag gjorde var att skicka en indianpassning på bladet till deras kille. Då tyckte ”Bulan” att jag skulle sälja utrustningen och allt möjligt.

13. Vad har du tränat mest på under din karriär?

– Jag har älskat spontanidrott av alla former. Det är det jag har gjort mest och det har jag fortsatt med länge. Det tror jag har gett mig mycket.

14. Vem var du i skolan?

– Där var det lite olika. I högstadiet var jag ganska häftig, men samtidigt duktig. Hade bra betyg och fick något stipendium. När jag gick in i gymnasiet var jag knappt där. Där var det på håret att jag ens gick ut med behörighet.

15. Om du ska vara med i en dokusåpa, vilken hade du valt?

– Jag har alltid sagt att jag hade vunnit Farmen, hundra procent, haha. Jag kan det där sociala spelet. Jag kan hantera psykfall. Sedan är jag bra på att jobba och ta i med hårdhandskarna.

16. Vilken film har du sett flest gånger?

– Sagan om ringen. Den trilogin kan jag väl i stort sett allt i. Det blir nog en vända till igen kring juletid.

17. Nämn tre låtar du har på din spellista?

– Har jag någon svag sida är det musik. Jag äger inte ens ett par hörlurar.

18. Berätta något som du tror att väldigt få vet om dig?

– Efter TV-pucken skulle jag skicka in visum för att kunna åka med landslaget till Ryssland. Jag var väl 15, 16 år, men tackade nej för att jag inte kunde sova borta, haha. Jag sökte visum, och fick något brev att jag skulle infinna mig eller hur det var. Mamma sa: ”Säg att du är sjuk”. Jag fick sådan jäkla ångest. Jag kunde inte sova borta utan morsan. Jag sov aldrig utan morsan. Hon fick följa med på TV-puckslägren och sådana grejer.

19. När släppte det här?

– Det var när vi fick börja sova på hotell. Jag hade problem med gympasalarna. Det gick bättre direkt vi började sova på hotell, och därför hade det säkert gått bra i Ryssland också.

20. Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong?

– Nu blir det med familjen, tråkigt svar, men så är det. Om jag är helt själv blir det tv-spel. Jag har snöat in på Fifa.