• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

20 frågor med Linus Johansson

22 januari 2020 14:00
20 frågor

Linus Johansson, 27, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Färjestad till 2023, är näste SHL-profil vi ska lära känna bättre genom 20 frågor. Här berättar FBK-kaptenen om sitt bästa barndomsminne, utskällningen efter CHL-förlusten mot Frölunda och hans tankar kring vad han ska göra efter karriären.


1. Om du får plocka en egenskap från en annan SHL-spelare, vad hade du valt?

– Jag hade tagit Michael Lindqvists målsinne.

2. Vilken spelare tycker du är mest sevärd på isen?

– Jag tycker verkligen Marcus Nilsson i vårt lag är sevärd. Det är han och Ryan Lasch som har bäst spelsinne i ligan, men jag säger ”Lilliz” (Nilsson) där.

3. Vilken styrkeövning tycker du är roligast respektive tråkigast?

– Jag tycker allt med ben, som utfall och benböj, är kul. Jobbigt, men roligt. Jag hatar överkroppsövningar, typ bröstövningar.

4. Vem är starkast i Färjestad?

Jens Westin är otroligt duktig på allt. Han är väldigt stark.

5. Vilken är din bästa hockeyupplevelse?

– Nu är det jäkligt längesen, men det är kul att vinna och tv-pucken var jag med och vann. Det är så längesen att jag knappt kommer ihåg känslan, men det var häftigt.

6. Finns det något speciellt minne som sticker ut från den turneringen?

– Det var mer att jag spelade i fjärdekedja och hade svårt att ta plats inför turneringen. Under turneringen var jag förmodligen en av dem som spelade mest och jag spelade i förstakedjan. Den förvandlingen kanske.

7. Vilka arena tycker tycker du är roligast att spela i? Du får inte säga Löfbergs Arena.

– Jag gillar att spela i Göteborg, Scandinavium. Hovet är också rolig. När det är mycket folk och bra tryck är det absolut roligast. Det är inte alltid kul att komma till ställen som inte har någon publik. Brynäs har inte varit så jättekul de två, tre senaste åren.

8. Vilken är den värsta utskällning du eller laget fått av en tränare?

– Jag fick ren rejäl efter CHL-förlusten mot Frölunda, då vi fick stryk med 1-7 eller vad det blev. Då fick jag en rejäl genomkörare och laget också. Det är nog den värsta hittills. Det var väldigt rakt på, varför man inte steppade upp när det behövdes och allt vad det kunde vara. Den var tuff.

9. Hur hanterar du det?

– Jag har fått en del i min karriär. Jag bodde i USA ett tag och jag har fått lära mig att ta det. Man klart att man tar åt sig och påverkas, men jag tar det bra och går vidare.

10. Vad tror du att du kommer att sakna mest mest hockeyn när du lagt av?

– Alla de här högarna topparna man få av det. Om man vänder en viktig match som man egentligen inte ska vinna eller gör ett viktigt mål. Just att vinna ett guld eller en serie tillsammans, som alla bidrar till. Att ha alla grabbar omkring sig och gemenskapen är något jag absolut kommer att sakna.

11. Har du någon aning om vad du vill göra efter karriären?

– Ja, det har jag. Jag vill inte vara en spelare som inte har någon aning om vad jag ska göra senare. Jag har kollat runt lite. Min pappa är säljare på ett företag i Stockholm. Jag har lite kontakter där och pratar med dem. Jag är också intresserad av hur tv-branschen fungerar och jag känner mig rätt bekväm när kameran är påslagen.

12. Lockas du av att vara expert i tv?

– Nja, jag vet inte. De kanske kan vara något jag börjar med. Ingen aning. Det kan vara vad som helst. Jag tycker det är kul med produktioner, hur man gör bra tv och vilka frågor man ska ställa som reporter.

13. Vilka poddar lyssnar du på?

– Jag lyssnar Alex och Sigges podd, P3 Historia och P3 Dystopia.

14. Vem var du i skolan?

– Då var jag en klassisk hockeynörd. Jag ville hålla på med det. Jag tänkte att jag skulle spela i NHL när jag var 19 år och att jag skulle bli draftad, men det blev inget av det, haha. Jag tränade mycket och ville verkligen uppnå något.

15. Ditt bästa barndomsminne?

– Jag tycker det var härligt när mamma och pappa kom till ishallen i Ljungby när jag spelade i Troja, och bröderna var där. Vi samlades där och jag spelade Björnligan. Det tyckte jag var härligt.

16. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– En flaska vin.

17. Vilken är din största motgång?

– När jag kom hem från USA (2012) och jag fick tryout med Troja, men då fick jag inte vara kvar. Då funderade jag på om jag skulle sluta.

18. Hur nära var du att sluta?

– Då var jag väldigt nära. Jag spelade nog inte förrän i oktober den säsongen. Det var rätt lång tid jag inte spelade.

19. Vad gjorde du under månaderna du inte spelade hockey?

– Jag hängde med polare.

20. Vad gjorde att du till slut hittade tillbaka till hockeyn?

– Mest bara för att det var två polare som spelade i Nittorp och jag tänkte att jag kan testa spela, för att jag fortfarande tyckte det var kul. Då var det anspråkslöst.