• Huvudsponsorer

Karlskrona har gjort klart med ny back

16 januari 2018 12:06
Nyförvärv

Under tisdagen gick Karlskrona ut med att man värvat en ny spelare. Den 28-åriga backen kommer närmast från spel i den slovakiska ligan och HC Banska Bystrica och har två SHL-matcher i bagaget sedan tidigare.


Akim Aliu är en omskolad forward till back med dubbelt medborgarskap, Kanada och Ukraina. 28-åringen har 245 matcher i AHL, 7 i NHL och 19 i KHL bakom sig och han blev draftad av Chicago Blackhawks 2007. Aliu kommer senast från spel i den slovakiska ligan och har gjort nio matcher med HC Banska Bystrica, där han noterades för två mål och fyra assist. Akim Aliu har två SHL-matcher på kontot sedan tidigare, under säsongen 2013/2014 gjorde han två matcher i AIK-tröjan och svarade för ett mål.

– Akim är en stor rörlig och skridskoskicklig back med bra skott. Det är en spelare med attityd och pondus. En spelartyp som vi behöver ha in i laget och som kan användas i många spelformer. Jag hoppas att han kan vara spelklar inom en vecka beroende migrationsverkets ledtid. Aliu landar i Karlskrona redan ikväll och gör sin första träning med laget under onsdagen, säger sportchefen Patric Larsson till klubbens hemsida.

Han landar i Karlskrona redan ikväll och gör sin första träning med laget under onsdagen.