Flera SHL-spelare tingades till NHL under lördagen

25 juli 2021 07:00

NHL-draften är avslutad för den här gången. Under lördagen gjordes de resterande valen under de avslutande sex rundorna. Här följer en genomgång av de SHL-spelare som tingades.


NHL-draften fortsatte med de avslutande sex rundorna under lördagen och SHL fanns representerat under stora delar av dagen. Först ut att väljas under lördagen var Rögles forward William Strömgren som gick som nummer 13 i den andra rundan (45 totalt). Strömgren anslöt till Rögle från Modo under säsongsuppehållet och tros göra sin SHL-debut under hösten

Därefter plockades Skellefteås Simon Robertsson av St Louis som nummer 71 totalt. Robertsson spelade 22 matcher i SHL för de svartgula från Västerbotten den gångna säsongen. På dessa noterades han för två mål och en assist och har totalt tre mål och en assist på 40 matcher i SHL.

Direkt efter Robertsson tingade Nashville Predators Malmö Redhawks Anton Olsson, som nummer 72 totalt. Den vänsterfattade backen gjorde sin SHL-debut under 2019-20 och har totalt 44 grundseriematcher samt två slutspelsmatcher på kontot. Timrås Oliver Johansson var näste man ut när han valdes som nummer 74 av Ottawa Senators. Johansson har inte spelat i SHL än men gjorde fem matcher i HockeyAllsvenskan för Timrå förra säsongen, på vilka han noterades för tre mål.

Växjös Victor Stjernborg valdes som nummer 108 totalt av Chicago Blackhawks. Stjernborg debuterade i SHL den gångna säsongen och stod totalt för två mål och två assist på 30 grundseriematcher. I slutspelet noterades han för en assist på tio matcher. Från samma klubb tingade Boston Bruins målvakten Philip Svedebäck, som ännu inte gjort SHL-debut. Svedebäck kommer att spela i USHL kommande säsong.

Liam Dover Nilsson, tillhörande Frölunda, valdes av Detroit som nummer 134 totalt i den femte rundan. Den 18-årige centern debuterade i SHL den gångna säsongen. Totalt blev det sex matcher, varav fem i grundserien. Därefter följde Linköpings Jonathan Myrenberg (Vancouver Canucks) på 140:e plats, Djurgårdens Oskar Jellvik (Boston Bruins) på plats 149. William von Barnekow (Buffalo Sabres), med fyra matcher i ligan den gångna säsongen, på nummer 161 inledde den sjätte rundan för svensk del. Växjös Viktor Hurtig landade i New Jersey som nummer 164.

I den sjunde rundan tingades Färjestadsduon Lucas Forsell (201, Vancouver Canucks), och Joel Nyström (219, Carolina Hurricanes). Djurgårdens unge målvakt Carl Lindbom landade som 222:a spelare i Vegas Golden Knights.