• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 19 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

40 ögonblick: Magnus Johanssons poängrekord för backar

20 april 2015 15:08

Linköpingssonen Magnus Johansson beslutade efter den här säsongen att efter en fantastisk karriär lägga skridskorna på hyllan. Totalt spelade Johansson 754 matcher i Elitserien och SHL och noterades för 447 poäng, vilket är bäst i historien bland backar.


Johanssons 447 poäng på 754 matcher i Elitserien och SHL ger ett poängsnitt på 0,59 poäng per match. Ett riktigt vasst snitt för Johansson som har hela 82 poäng till närmaste man i den statistiken i dansken Jens Nielsen.

Magnus Johansson är något av en kultfigur i både Göteborg och Linköping. Född är han i Linköping och har 16 säsonger med moderklubben på sin meritlista. I Göteborg har han sex säsonger i Frölunda med ett SM-guld som facit.

Dessutom har han hunnit med spel i KHL och en säsong i NHL där det blev spel i både Chicago Blackhawks och Florida Panthers.

När han vände hem till Sverige igen efter sitt utlandsäventyr var det moderklubben och Linköping - som var det självklara valet.

Magnus Johansson efter sin sista SHL-match. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Magnus Johanssons kvalitéer var många, men hans starkaste sidor som ishockeyspelare låg i det offensiva spelet. På blålinjen dirigerade han sina medspelare och i powerplay var han ett ständigt hot mot motståndarlagen med sina precisa passningar och vassa skott.

Magnus Johanssons 447 poäng i SHL kommer att bli ett svårslaget rekord och det lär dröja innan någon back i SHL kommer i närheten av de siffrorna även om nu Johansson lagt sina skridskor på hyllan och spelat sin sista match i SHL.