• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans lineup från SHL.se!

1 oktober 2018 12:45

Nytt för den här säsongen är att SHL.se varje måndag presenterar "Veckans lineup" från veckan som gick. Håller du med om spelarvalet, eller är det någon du saknar?


Nytt för den här säsongen är att SHL.se varje måndag presenterar "Veckans lineup" från veckan som gick. Spelarna väljs ut efter sina sportsliga prestationer. Till den första uppställningen har vi gett spelarna två veckor på sig att visa sina färdigheter och här har ni premiärlaget!

Målvakt

Jonas Gustavsson, Linköping (1) Monstret även kallad har verkligen gjort skäl för sitt namn i inledningen på säsongen. Under de inledande fyra matcherna som han har spelat har 33-åringen varit rena väggen i kassen och leder statistiken för både insläppta mål per match i snitt samt räddningsprocent.

Backar

Marcus Björk, Örebro (1) 20-årige Björk hade inför den här säsongen gjort 0 matcher i SHL. Nu har talangen gjort fem matcher och stått för två mål och en assist: Målen har dessutom varit ett straffmål och en riktig delikatess.

Emil Djuse, Skellefteå (1) 24-årige Emil Djuse gör i år sin tredje säsong i Skellefteå och har haft en imponerande utvecklingskurva. Den här säsongen har han tagit ytterligare kliv och imponerat i båda riktningarna av isen, men kanske framförallt i offensiven med fem poäng och med det är han i topp av backarnas poängliga. Det är absolut ingen omöjlighet att Djuse landslagsdebuterar under säsongen.

Forwards

Patrik Carlsson, Frölunda (1) Kungälvssonen Patrik Carlsson är tillbaka i Frölunda efter en säsong i SM-Liiga och vilken pangsuccé forwarden gjort. Med sina fyra mål är han med i toppen av SHL:s skytteliga.

Jacob Josefson, Djurgården (1) Det var höga förväntningar på Jacob Josefson efter åtta år i Nordamerika och vi kan lugnt konstatera att centerstjärnan har infriat förväntningarna. Josefson har redan noterats för tio poäng och varit spetsen i Djurgårdens offensiva spel.

Jakob Lilja, Djurgården (1) En annan Djurgårdsspelare som imponerat är Jakob Lilja. Nyförvärvet från Linköping har varit ett starkt offensivt hot för Djurgården med sin snabba skridskoåkning, sitt rappa skott och framförallt hans hot i powerplay. Precis som för kollegan Josefson har Lilja bjudit på tio poäng i säsongsupptakten.

Fotnot: Siffran inom parantes visar hur många gånger spelaren blivit uttagen i Veckans lineup.