• Huvudsponsorer

Högström: "Vill ha pucken hela tiden"

3 augusti 2017 08:30
Intervju

En av SHL:s mest sevärda backar återfinns i Djurgården. Marcus Högström brukar lura både motståndare och publik med sina aviga dragningar och finurliga finlir och till hösten ska han leda offensiven från blålinjen.


Inför förra säsongen var Djurgården ett av de lag med absolut mest spelaromsättning. Inför SHL 2017/2018 har klubben betydligt lägre spelaromsättning, men backsidan har till hälften bytts ut.

– Ja vi har fått in fyra nya. Det är idel unga och hungriga killar som kommit in med en jäkla gnista och det är kul för oss andra också att ha dem jagande hela tiden. Jag upplever dem som stentuffa backar hela gänget och det är något som vi behöver där bak, berättar Marcus Högström.

Sedan Linus Hultström och Emil Johansson lämnat Djurgården för spel i nordamerika står det klart att Högström kommer att få axla en stor roll i lagets offensiva backspel.

– Ja den rollen känns spikad. Det känns väldigt bra och de höga förväntningarna är bara kul, sen gäller det för mig att leva upp till dem också.

Du brukar ibland få publiken att först nästan sätta i halsen för att sedan jubla åt ditt vågade och läckra spel med små marginaler, är det något vi får se mer av?

– Jag kommer absolut att fortsätta spela mitt spel och göra det jag är bra på, att vilja ha pucken hela tiden, vara kreativ och våga mycket till en viss gräns förstås. Så jag ska inte ändra på något, jag är i Djurgården för att jag har den spelstil jag har.

För egen del, vad vill du bli ännu bättre på?

– Jag behöver göra fler poäng, ligger väl runt en halv poäng per match om vi tittar bakåt och jag tycker att jag kan komma upp högre där. Förra säsongen skapade jag massvis med chanser men hade svårt att få in pucken.

Vad ska alla supportrar till Djurgården tro och hoppas på inför säsongen?

– Vi behöver få en bättre start och vara med från början. Vi har inte det mest namnkunniga laget och absolut inte det dyraste, men vi hoppas kunna ta steg för steg sett över hela säsongen. Vi avslutade fjolåret riktigt bra och ser det som att det är en utvecklande resa över tid. Vi ska ta lärdom av vad som hände ifjol och det faktum att vi har bättre kontinuitet i truppen i år tror jag är viktigt, menar Högström.

Djurgården spelar sin första förberedande match den 11 augusti mot Almtuna. I SHL-premiären den 16 september ställs laget mot de regerande mästarna HV71 på bortaplan.