40 ögonblick: David Petraseks rekord i spelade SHL-matcher

17 april 2015 15:32

David Petrasek stod den 14 september 2013 för en unik och på många sett fantastisk prestation. Han slog nämligen det tidigare rekordet i antalet spelade SHL-matcher. Jönköpingsonen som även spelat för Malmö har totalt spelat 15 säsonger för HV71.


Jönköpingssonen och tvåvägsbacken David Petrasek har förutom några säsonger i Malmö Redhawks och KHL, för tre olika klubbar, varit sitt HV71 trogen under sin ishockeykarriär.

Årets SHL-säsong var hans femtonde för klubben och hans hängivenhet för sitt lag har gjort honom till en kultfigur i sin födelsestad Jönköping.

David Petrasek blickar ut över isen. Foto: Stefan Persson / Bildbyrån

Förutom att ha spelat flest matcher för HV71 i historien slog Petrasek den 14 september 2013, i bortamötet med AIK, rekordet i antalet spelade SHL-matcher.

Efter årets säsong står 39-åriga David Petrasek noterad för 887 matcher för HV71 exklusive slutspel. Det är 52 matcher mer än tvåan på den listan, Luleå Hockeys Jan Sandström. Petraseks största styrkor kanske inte låg i det offensiva spelet, men på sina 887 matcher hann han med att göra 308 poäng.

En makalös bedrift från Petrasek och hans prestationer är ett av 40 ögonblick SHL.se väljer att uppmärksamma under den 40:e säsongen av SHL.