Nedsläpp: Pavlikovsky debuterar i derbyt

22 december 2011 17:31

Klockan 19:00 är det dags igen att släppa pucken i Ericsson Globe för säsongens tredje stockholmsderby i Elitserien. Hockeyligan.se kollar som vanligt läget i lagen och laddar för... just det, nedsläpp!


En titt hos Djurgården visar att David Printz är skadad och att Fredrik Claesson, Mika Zibanejad och Pontus Åberg spelar JVM. Kim Lennhammer är tillbaka från utlåning, även Ludwig Blomstrand och Erik Gustafsson finns med i laguppställningen.

Lagkaptenen Marcus Nilson personifierar lugnet själv och verkar inte det minsta uppstressad.

- Nervös är jag för gammal för att bli. Något litet pirr vill man gärna hitta innan de flesta matcher, men jag brukar hålla huvudet kallt. Jag känner mig mer förväntansfull än nervös på matchdagarna, oavsett motståndare, säger han på Djurgårdens hemsida.

Tar vi en titt i AIK:s lag är Fredrik Svensson skadad, Daniel Bång och David Lillieström-Karlsson är sjuka. Patrik Nemeth och Joakim Nordström är i Kanada för att spela JVM.

Blott 18-årige Filip Windlert begår A-lagsdebut och Mattias Janmark-Nylén finns med i laget. Därtill gör forwarden Rastislav Pavlikovsky comeback i AIK efter att ha spelat med Mora i HockeyAllsvenskan (se intervju hos AIK).

Tränaren Gunnar Persson vet vad som gäller i kväll.

– Det är viktigt att åka en helvetes massa skridsko åt alla hålla och kanter. Vi måste agera och inte tänka så mycket ute på isen. Jag hoppas också spelarna åker ut och njuter av chansen att få spela ett derby innan jul, säger han på AIK:s hemsida.

Elitserien Play

Du har väl inte missat elitserielagens web-TV Elitserien Play? För dig som besökare innebär detta att video kring Elitserien på nätet blir betydligt mycket bättre. Den är på motsvarande sätt som för andra stora Play-tjänster en naturlig samlingsplats för den som älskar ishockey och Elitserien. Tjänsten återfinns på www.elitserienplay.se.

Inför kvällens match hittar du bland annat programmet Pucksnack som höjer temperaturen inför nedsläpp.

Följ matchen via Elitserien Arena

Kvällens match följer du i textform via vår tjänst Elitserien Arena, som du enklast kommer till genom att klicka på den aktuella matchen överst här på Hockeyligan.se.

Under respektive flik i Elitserien Arena samlas information av olika karaktär, exempelvis samlas alla relaterade inför-artiklar och inför-videoklipp under "Inför match".

Mycket nöje!