• Huvudsponsorer

Cam Abbott tar över Rögle

19 november 2017 16:50

SHL-jumbon Rögle har gjort klart med en ny huvudtränare. 34-årige kanadensaren och SHL-bekantingen Cam Abbott skriver kontrakt till säsongen 2020/21.


För två veckor sedan lämnade Anders Eldebrink jobbet som huvudtränare i Rögle BK. Efter en tuff start på säsongen, där ängelholmarna just nu ligger på jumboplatsen i SHL, valde klubben och Eldebrink att gå skilda vägar och istället tog Roger Hansson, Patrik Ross och Magnus Wennström över ansvaret tillfälligt. Men nu har klubben gjort klart med en ny huvudtränare, nämligen kanadensaren och SHL-bekantingen Cam Abbott.

– Jag är oerhört tacksam och hedrad över att få den här möjligheten att bli huvudtränare i SHL i samma klubb som en gång i tiden trodde på mig och Chris och gav oss chansen som spelare i elitserien, säger Cam Abbott till Rögles officiella hemsida.

– Jag är medveten om att vi står inför en stor utmaning. Jag kommer att ta mig an den här utmaningen på samma sätt som jag gjorde som spelare: med stor passion och intensitet.

I Rögle finns som bekant tvillingbrorsan Chris Abbott som för en tid sedan tog över ansvaret som sportchef. – Vi har nu fått in två nya starka personligheter på nyckelpositioner som står för bra saker. Det känns bra inför den stora utmaning vi står inför, säger Rögles vd Marcus Thuresson till hemsidan. – Det är en mycket erfaren och kunnig tränartrio som vi redan har. Nu kompletterar vi den med en ny röst och två nya ögon. Cam kommer att tillföra bra energi till gruppen, avslutar Thuresson.

Cam Abbott lämnar därmed sitt uppdrag i Växjö Lakers per omgående och kommer redan imorgon måndag att gå in sin nya roll som huvudtränare.

Kontraktet med Rögle stäcker sig över säsongen 2020/21.