• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt

Maratonmatcher i veckans eSHL!

3 februari 2020 16:30
eSHL

Med ytterligare en spännande vecka av eSHL avklarad tar vi som vanligt en titt i backspegeln på vad som hänt de senaste omgångarna. Vecka tre var en speciell sådan. Detta då den innehöll tre matchdagar; måndag, onsdag och fredag. Extra mycket virtuell hockey på menyn med andra ord - och ännu mer blev det i och med att vi fick se en hel del övertidsperioder också.


Maratonmatch mellan Luleå och Leksand blev säsongens hittills längsta

Onsdagens Sportbladet-match mellan Luleå Hockey och Leksands IF blev, i enlighet med förväntningarna, en tuff duell. Luleå har haft en något motig start på säsongen då de inte riktigt bjudit på det stabila spel som de är kända för, medan motståndaren Leksand däremot presterat över förväntningarna. Speciellt match ett i dubbelmötet blev en thriller där Luleå efter några tidiga mål kunde hålla undan i 59 minuter och 59 sekunder, tills Jonas “Supremski” Söderlund kvitterade för Leksand med ett sista skott och skickade matchen till övertid. En maratonlång övertid följde - totalt blev matchen 99 spelminuter lång - som till slut avgjordes av #99 i Luleåtröjan, Ville “MuKiMaisteri” Luukkonen.

Färjestad satte målrekord mot IK Oskarshamn

Karlstadsbördiga Färjestad hade rena lekstugan på isen då de dundrade in 18, respektive 17, mål i IK Oskarshamns kasse under onsdagskvällen. Detta blev också säsongens målrekord - både plats ett och två. Rekord som lär bli svåra att överträffa. FBK-centern Christoffer “I-Maise-I” Berntsson stod för totalt 23 poäng (14+9) under kvällen, vilket också etablerar ett eSHL-rekord för flest totala poäng under ett dubbelmöte.

Skellefteå AIK börjar hitta formen

Skellefteå AIK var på förhand ett av de bottentippade lagen som inte förväntades kunna knipa värst många poäng under säsongen. De inledande två veckorna tydde också på det, då man efter fyra omgångar stod på elfteplats i tabellen med ynka ett poäng. De tre omgångarna under vecka tre förde dock med sig totalt två vinster över Rögle BK och Örebro Hockey - matcher där man båda gångerna lyckades spika igen den egna kassen och nolla motståndaren. Kan Skellefteå skrälla framöver och ge sig in i striden om de sista slutspelsplatserna?

Luleå Hockey gör största kapet på transfermarknaden

Transferfönstret stängdes vid midnatt den 31 januari och inkluderade ett antal mindre värvningar, men den största smällen bjöd definitivt Luleå Hockey på då man meddelade att finske forwarden Jere “jergeli” Jortama hade skrivit på för klubben för resten av eSHL. Jergeli har under större delen av sin tävlingskarriär representerat och agerat kapten för det finska laget Butterfly Effect, som nyligen placerade sig på tredje plats i Europamästerskapet, ECL.

Veckans stjärna

Utmärkelsen ‘Veckans stjärna’ går till Färjestads center Christoffer “I-Maise-I” Berntsson, som lyckades samla på sig det fenomenala poängsaldot 17+16=33 på totalt sex matcher. En bidragande faktor var givetvis målkalaset mot IK Oskarshamn, men I-Maise-I har presterat extremt jämnt under hela säsongen hittills.

eSHL-säsongen fortsätter redan idag med omgång 8. I Sportbladets sändning klockan 19:00 drabbar Rögle BK och Örebro Hockey samman.