• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Idag 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

Ejdsell: "Vi vill inte säga att vi ska försvara ett guld"

17 augusti 2017 11:35
Intervju

Victor Ejdsell vann förra säsongen poängligan i HockeyAllsvenskan och det var många som fick upp ögonen för den unge talangen. Bland annat HV71 som vann dragkampen om den 22-åriga forwarden.


Den unge talangen gjorde SHL-debut i Färjestad 2014/2015. Året därpå spelade han både i J20 och ett par matcher i SHL för Karlstadlaget innan han lånades ut till Timrå IK i HockeyAllsvenskan. Förra säsongen representerade han BIK Karlskoga och slog igenom med dunder och brak. På 50 matcher noterades 22-åringen för 57 poäng, 25 mål och 32 assist, och vann poängligan i HockeyAllsvenskan. Tvåa och fem poäng efter var lagkamraten Alexandre Lavoie. Nu är han alltså tillbaka i SHL och kommer att skrinna ut i Kinnarps Arena med sitt HV71.

– Det känns bra såklart, det var ett mål att vara tillbaka i högsta ligan, men jag trodde inte att det skulle gå så snabbt, säger poängmaskinen Ejdsell.

Johan Hult, sportchef för HV71 var under förra säsongen och hälsade på 22-åringen i Karlskoga och visade sitt intresse för forwarden. Därför blev inte valet av klubb speciellt svårt när det var dags att testa vingarna i en ny SHL-klubb.

– Han berättade vad de hade tänkt och vad de tyckte om mig. Jag blev intresserad snabbt och tycker de har en bra spelidé som är fartfylld och aggressiv, det föll mig i smaken, berättar värmlänningen.

HV71 har blivit av med en hel del spelare från förra årets guldsäsong, men de har även nya spännande namn i truppen. Ejdsell berättar att de gamla spelarna har tagit väl hand om de nya.

– När halva laget försvinner och det är många nya som ska in i systemet så kan det ta ett par matcher innan det sitter någorlunda, men man måste ha tålamod.

“Det kommer bli tufft”

Förra årets guldsäsong är fortfarande relativt färsk i minnet, men nu gäller det att blicka framåt. Både HV71 och Victor Ejdsell har båda klara målsättningar inför säsongen. Smålänningarnas mål är först och främst att komma topp fyra i tabellen, men siktar givetvis på guld.

– Vi vill inte säga att vi ska försvara ett guld utan vi vill ta ett nytt. Det kommer bli svårt såklart det, är många lag som är bra så det kommer bli tufft, konstaterar nyförvärvet.

För egen del vill 22-åringen bli mer mogen i sitt spel, och är redan nu på rätt väg då han fått bra hjälp att ta beslut och inte tappa puck.

– Jag spelar mer smart, samtidigt vill jag göra saker som jag är bra på som till exempel vara kreativ med pucken. Det är en jargong som jag måste hitta.

Victor Ejdsell beskriver sig själv som en offensiv spelare som är stark med puck, spelar smart och utnyttjar den längd han har till sin fördel. Den unge talangen är nämligen 195 cm och väger 97 kg, en riktig bjässe som motståndarna ska försöka få stopp på under kommande säsong.

Uppladdningen till SHL

HV71 började sin uppladdning inför SHL genom att möta HockeyAllsvenskans nykomlingar Troja-Ljungby den 11 augusti, där åkte smålänningarna på en riktig kalldusch. Troja-Ljungby vann matchen med 2-1 på straffar. En tuff match enligt Ejdsell som tyckte att motståndarna var bra. Samtidigt ger han det egna laget godkänt i betyg men tycker ändå att de borde ha vunnit.

– Vi är många nya och det är mycket som snurrar i skallen. Det gäller att ha tålamod i allt, det kommer ta sin tid att komma in i spelsystemet och våga släppa loss. Men nu blickar vi framåt.

Blickar vi framåt är nästa motståndare Frölunda på bortaplan torsdagen den 17 augusti 19.00. Ett lag som förra säsongen var lite av ett spöke för smålänningarna som bara lyckades plocka två poäng mot göteborgarna. Men det är nu två nya lag som möts och HV-forwarden vet vad som väntar.

– Det blir en tuff uppgift, de spelar ett spel som liknar vårt med mycket skridskor och hög fart. Det kommer gå snabbt och det kommer synas om spelsystemet sitter, annars vet vi var vi behöver lägga tyngden och vad vi behöver förbättra, avslutar Victor Ejdsell.