• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

Veckans nyheter – det hetaste som hänt i veckan

11 november 2019 10:00
Veckans nyheter

Landslagsuppehåll den gångna veckan, men det har inte hindrat SHL-klubbarna från att agera. Tvärtom. Veckan innehöll värvningar, utlåningar och kontraktsförlängningar.


Växjö plockar in finsk landslagsman

I våras var Miika Koivisto med i det finska laget som tog ett sensationellt VM-guld. Den här säsongen inledde backen i SC Bern, men nu blir det Växjö för 29-åringen. Kontraktet gäller över nästa säsong.

Zetterberg lånas ut av Brynäs

Lukas Zetterberg imponerade stort i Västerås förra säsongen, men den målfarlige forwarden har inte fått det att lossna i Brynäs. Därför är parterna överens om att 22-årige Zetterberg nu lånas ut till Västerås resten av säsongen. Zetterberg har kontrakt med Brynäs över nästa säsong.

Sylvegård förlänger

Malmöprodukten Emil Sylvegård, 26, lämnade moderklubben 2011, men efter sju säsonger på andra platser återvände han 2018 och han kommer att bli kvar i Skåne tre säsonger till. I början av förra veckan skrev 26-åringen på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23.

FBK-back lånas ut till Björklöven

Färjestad plockade in den 22-årige backen Gustav Bouramman inför den här säsongen, men han har ännu inte fått debutera i SHL. Nu står det klart att han lånas ut till allsvenska Björklven. Lånet gäller tills vidare.

HV-forward förlänger

Efter en säsong i FBK återvände Christoffer Törngren, 25, till HV71 inför den förra säsongen. Han är inne på sin sjätte säsong i klubben och nu står det klart att det blir två till. 25-åringen, som var med och vann SM-guld 2017, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

Sista säsongen i Malmö för Filander

Martin Filander är inne på sin fjärde säsong som assisterande tränare i Malmö, och det här blir också hans sista. "Efter denna säsong hungrar jag efter en ny roll med nya utmaningar", säger han till klubbens hemsida.

Oskarshamn anställer GM

IK Oskarshamn har stärkt upp sin sportsliga organisation då de plockat in Thomas Fröberg som ny General Manager. Fröberg, som närmast kommer från tre säsonger i BIK Karlskoga, tillträder sin tjänst direkt och kontraktet gäller även över nästa säsong. Han kommer att jobba i team med sportchefen Daniel Stolt, men Fröberg är högst ansvarig för den sportsliga verksamheten.

HV-back till Finland

Christoffer Persson, 34, har fått ganska sparsamt med speltid den senaste tiden och därför väljer HV71 att låna ut honom till finska TPS. Lånet gäller fram till den 15 december och då ska parterna "ta en ny utvärdering av läget" enligt HV71:s sportchef Johan Hult.

Källgren tillbaka i Sverige

Växjö stärker upp sin målvaktssida med Erik Källgren, 23. Efter två säsonger i AIK stack han över till Nordamerika den här säsongen. Där har det blivit två AHL-matcher och tre matcher i ECHL, men nu är det alltså Lakers som gäller för 23-åringen.