Kandidater till Månadens spelare

2 mars 2022 15:00
Månadens spelare

Hela säsongen kommer Månadens spelare i SHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Här är kandidaterna till Månadens spelare i februari.


Svenska Spel är sedan i år ny huvudsponsor till SHL. Tillsammans med ligan utser Svenska Spel Månadens Spelare där vinnaren tilldelas Hejapriset på 10 000 kronor som ska gå till ett projekt som ska stärka svensk ishockey.

– Genom Hejapriset till Månadens Spelare tillför vi viktiga medel till projekt som utvecklar svensk ishockey. För oss är det viktigt att också visa vår uppskattning till de klubbar som bedriver en enormt betydelsefull verksamhet runt om i landet, och genom Hejapriset gör vi just det, säger Mats Einarsson, sponsringsstrateg på Svenska Spel.

Kandidaterna i februari

Anton Bengtsson, Rögle

När Rögle hade både Adam Tambellini och Dennis Everberg på OS klev Anton Bengtsson fram och visade vilken skicklig spelare han är. 28-åringen har gjort flest mål av samtliga spelare i ligan den gångna månaden. På nio matcher har Bengtsson svarat för åtta mål. Han är dessutom en av sammanlagt fem spelare som har stått för två matchavgörande mål under februari. Lägg därtill att Bengtsson har svarat för tre assist under den gångna månaden.

Andreas Borgman, Frölunda

Andreas Borgman snittar över en poäng per match sedan han kom till Frölunda och under februari har backen gjort poäng i sju av åtta matcher. Sammanlagt gjorde han elva poäng, fördelat på tre mål och åtta assist, under den gångna månaden. Med det var han sjätte bäst i ligan och Frölundabacken gjorde tre poäng fler än den back som gjorde näst flest poäng. Borgman har även bidragit med fysik till Frölunda. Han delade ut 14 tacklingar i februari, bara tre spelare har tacklat mer.

Richard Gynge, Växjö

Växjö vann sex av nio matcher i februari och som så många gånger tidigare har Richard Gynge haft en nyckelroll i Lakers framgång. 35-åringen inledde februari med att göra hattrick mot Timrå och därefter har han fortsatt att leverera. Gynge kan se tillbaka på en månad med fem mål, varav fyra har kommit i powerplay, och sju assist. Bara Ryan Lasch och Max Veronneau har gjort fler poäng än Gynge under februari.

Ryan Lasch, Frölunda

I januari gjorde SHL:s poängkung sex assist på sex matcher, men i februari har han ökat produktionstakten igen. Han gjorde poäng i sex av Frölundas åtta matcher, och på dessa åtta matcher gjorde Ryan Lasch 14 poäng (4+10). Med det var den amerikanske forwarden poängbäst i ligan under den gångna månaden. Frölunda gjorde 28 mål under årets andra månad, vilket betyder att Lasch var inblandad i häften av dessa.

Max Veronneau, Leksand

Max Veronneau fortsätter att ösa in mål. Med sju mål på nio matcher är det bara Anton Bengtsson som har fler fullträffar i februari. Totalt gjorde Veronneau 13 poäng, och med det var han direkt inblandad i 42 procent av Leksands mål under februari. Ett bevis på hans betydelse för Leksand är istiden han har fått under den gångna månaden. Han snittade drygt 23 minuter per match. Ingen forward i ligan som spelade tre matcher eller fler under februari snittade mer.