Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

13 september 2021 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Malmö värvat en målvakt och Brynäs har förlängt kontraktet med Anton Mylläri.


Målvakt till Malmö

Oscar Alsenfelt är ännu inte spelbar efter sin operation. Därför har Malmö värvat en ny målvakt – 33-årige Leland Irving.

– Vi väljer att plocka hit Leland nu så att Oscar inte ska behöva stressa tillbaka, utan istället kunna träna ordentligt och vara i gott slag när han åter är redo för spel. Nu får vi in en rutinerad kille som kan avlasta Daniel Marmenlind under den tid som Oscar är indisponibel och det känns jättebra att vi kan få in honom till SHL-starten, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Den kanadensiske målvakten kommer närmast från spel i Bolzano. De tre senaste säsongerna har han varit den italienska klubbens förstemålvakt. Tidigare i karriären har Irving gjort 13 matcher i NHL, spelat 241 AHL-matcher, gjort två säsonger i finska högstaligan samt spelat 20 matcher i KHL.

Malmö skriver på sin hemsida att "kontraktet gäller till den dag då Oscar Alsenfelt är tillbaka i speldugligt skick".

Mylläri stannar i Brynäs

Under försäsongen har Anton Mylläri provspelat med Brynäs. Han har imponerat så pass mycket att han har belönats med ett kontrakt, som är skrivet på 1+1 år.

– Anton har visat under försäsongen att han är den rutinerade tvåvägsback som vi trodde. Han har kapacitet att vara en stabil back i SHL och dessutom har han kommit in bra i omklädningsrummet. Han har storleken och är placeringssäker och det känns bra att få in honom i truppen på riktigt, säger Johan Alcén, sportchef i Brynäs IF till klubbens hemsda.

30-årige Mylläri har Västerås som moderklubb. Han debuterade i SHL med Malmö säsongen 2017/18. Efter två år i Redhawks gick flyttlasset till Linköping och säsongen 2019/20 representerade han även Djurgården. Mylläri inledde förra säsongen i Västerås, men spelade större delen i österrikiska Graz99ers.

– Det känns superkul det här. När jag kom hit på provspel var så klart målet att ta en plats i laget. Jag spelade inte i SHL förra året men märkte snabbt på både träningar och i matcher att jag har kapaciteten i mig, säger Mylläri.

Besked om publikrestriktionerna

En stor nyhet den gångna veckan var besekedet om att restriktionerna kring deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort den 29 september. Vilket innebär att SHL-lagen snart kan spela inför fullsatta läktare igen.

– Det här beskedet har vi väntat på, att äntligen får ta emot och möta alla de besökare som tålmodigt väntat på att restriktionerna ska släppas för att få komma tillbaka till arenorna. Det är också oerhört glädjande att myndigheterna anser att vi har kommit till ett stadie i pandemin som innebär att vi faktiskt kan lyfta restriktionerna utifrån det läget där vi befinner oss idag, sa SHL:s VD Jenny Silfverstrand om beskedet.

Premiären

Efter drygt fyra månader utan SHL-hockey var det i lördags äntligen dags för premiär för säsongen 2021/22. Det var full omgång och vi bjöds på spänning, vändningar och mycket mål. Följande sju klubbar stod som segrare under premiärdagen: Luleå, Rögle, Skellefteå, Malmö, Färjestad, Brynäs samt Oskarshamn.

På torsdag är det dags för nästa omång och matcherna kan du som vanligt följa liverapporteringen på vår sajt.