• Huvudsponsorer

Linköpings sista pusselbit på plats

10 juli 2017 14:49

På måndagen gjorde Linköpings sportchef Fredrik Emwall klart med den sista pusselbiten i östgötarnas lagbygge inför SHL 2017/2018. Från AHL hämtar klubben in en högerfattad back.


Patrick Mullen är Linköpings senaste nyförvärv - och det sista enligt klubben - som nu spikar sin trupp inför kommande säsong. 31-årigen är en högerfattad back som den gångna säsongen spelade i KHL, men avslutade säsongen i AHL-laget Rochester Americans. Totalt stod Mullen för 26 poäng på 66 matcher under säsongen 2016/2017.

– Jag har alltid varit intresserad av att spela i Sverige och jag har pratat med Dan och det känns som att vi kommer att bli ett bra lag kommande säsong. Jag känner många svenska spelare från mina år i AHL och det är väldigt bra personer. Jag över övertygad om att Sverige är ett bra ställe att vara på, säger nyförvärvet till Linköpings hemsida.

Kontraktet mellan parterna är skrivet över två år och amerikanen ansluter till östgötarna under klubbens återsamling 31:e juli.

– Patrick är en spelskicklig back som dessutom är högerfattad vilket ger oss ytterligare alternativ i lagsammansättningen. Han har erfarenhet av spel på de större rinkarna i Europa vilket vi ser som något positivt. Vi ser att Patrick har en viktig roll att fylla i vårt lagbygge för den kommande säsongen, säger Linköpings General Manager Fredrik Emvall.