Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

28 mars 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Michael Lindqvist skrivit nytt kontrakt med Färjestad, Timrå har gjort förändringar i ledarstaben och Tony Sund har förlängt med Rögle.


Färjestadsduo stannar

Färjestad fortsätter att bygga för framtiden. I veckan har både Dennis Hildeby och Michael Lindqvist förlängt sina avtal med klubben.

För målvakten Dennis Hildeby, 20, handlar det om ett a-lagskontrakt över de två kommande säsongerna. Hildeby kom till klubben inför den förra säsongen och den här säsongen har han fått göra sina första SHL-matcher. Han har spelat sju matcher och på dessa har han över 93 i räddningsprocent.

– Det är ju gôtt med en trygghet. Att man ändå vet att man har två år framför sig, bockat och klart på något vis. Jag ska tävla för att ta en tröja nästa säsong, det är min plan, säger Hildeby till klubbens hemsida.

Michael Lindqvist är inne på sin femte säsong i Färjestad. Under den här perioden har den offensivt skicklige forwarden gjort 150 poäng, varav 78 mål, på 217 SHL-matcher. Den här säsongen har han noterats för 16 poäng på 26 matcher. Nu står det klart att Lindqvist kommer att stanna ytterligare tre säsonger i Färjestad.

– Vi är oerhört glada att en viktig pusselbit väljer att förlänga med oss. Michael har visat mig oerhört mycket genom att välja att vara en del av satsningen framöver mot det gemensamma målet. I sina bästa stunder är han en av seriens absolut största offensiva hot, och har dessutom en stark karaktär på sidan av isen, säger Färjestads sportdirektör Rickard Wallin till klubbens hemsida.

Timrå ändrar i ledarstaben

Förra måndagen meddelade Timrå att de gör en förändring på ledarsidan. De valde att gå skilda vägar med tränaren Fredrik Andersson, som förra säsongen var huvudtränare när klubben tog klivet upp i SHL. Det innebär att Ante Karlsson nu är huvudtränare i Timrå IK och som assisterande tränare har han Andreas Molinder, som spelade i Timrå mellan 2011 och 2019. Den skadade backen Didrik Strömberg kommer att vara en resurs för ledarstaben under kvalspelet mot Djurgården.

– Vi måste tydliggöra ledarskapet i en utmanande tid, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Plato skriver SHL-kontrakt

Hampus Plato har gjort över 100 minuter i SHL och nu har belöningen kommit: Ett a-lagskontrakt med IK Oskarshamn.

– Hampus har tagit stora kliv och varit riktigt bra. Han har tagit fler kliv ju längre in på säsongen som vi kommit. Vi har skrivit ett två-årskontrakt med honom för att se vad vi kan göra med honom, vilken utveckling han kan få, säger klubbens sportchef Thomas Fröberg.

Plato debuterade i SHL förra säsongen med Malmö. Inför den här säsongen skrev den 19-årige forwarden på för Oskarshamn. Där har han gjort fyra poäng på 34 matcher i SHL. I J20-laget har han producerat 39 poäng på 27 matcher.

Platos nya kontrakt med Oskarshamn sträcker sig över säsongen 2023/24.

Rögle och Sund överens om en förlängning

Inför den här säsongen skrev Tony Sund på för Rögle. Under sin debutsäsong i SHL har den finske backen gjort 16 poäng på 45 SHL-matcher. Nu står det klart att Sund stannar i Rögle ytterligare en säsong.

– Tony har blivit bättre och bättre under sin första säsong här. Han har blivit en toppback som kan spela i alla situationer. Det finns mer att plocka fram och vi är väldigt glada att få ha honom här i minst ett år till. Han älskar att spela här och det är något vi värdesätter högt, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Sund kom till Rögle från HC Davos. Han representerade även KHL-klubben Dinamo Riga under fjolårssäsongen. Under karriären har Sund spelat 21 landskamper för Finland. Han var med och vann VM-silver 2021.