• Huvudsponsorer

Brynäs värvar ny forward från Rögle

17 maj 2017 11:01

Stefan Bengtzén har åter fångat upp en spelare från de södra delarna av landet. Nyförvärvet har under de två senaste säsongerna varit Rögles lagkapten men är nu klar för Brynäs IF.


Christopher Liljewall är 27 år och uppvuxen i Ängelholm. Han har varit Rögle BK trogen under hela karriären med två kortare avbrott. Bland annat var han med säsongen 2009/10 och förde upp Växjö från allsvenskan till SHL. Samma resa har han också gjort med Rögle. Totalt har han spelat 219 matcher i SHL och producerat 59 poäng.

– Jag är riktigt laddad och det ska bli jättekul att få representera Brynäs IF, säger Christopher Liljewall. Jag har följt laget under slutspelet och de spelar en jättefin ishockey. Det är inspirerande att komma in i en sådan förening med all historik och tradition. Jag ska bidra med stort lagspel och karaktär och givetvis med hundraprocentig inställning varje dag.

27-åringen har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två år med Gävleklubben. Brynäs sportchef Stefan Bengtzén är nöjd med sitt nyförvärv.

– Vi får in en mycket fin spelarkaraktär och en hårt jobbande center. Jag har haft koll på Christopher ett tag nu och är väldigt glad över att han valt att skriva ett avtal över två år med oss.