Nedsläpp: Nu ska norrderbyt avgöras

23 februari 2013 17:30

Norrbotten mot Västerbotten. Luleå Hockey mot Skellefteå AIK. Om en dryg timme släpps pucken inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena, där det inför säsongens sista bottenviksderby i Elitserien står 2-2 i matcher. Vår nedsläppsartikel ger dig precis som vanligt läget i lagen samt lite matnyttig statisik inför det som komma skall 18.30. Värt att notera är bland annat att Luleå saknar både Linus Klasen och Lukas Kilström.


Elitseriens formstarkaste lag Luleå har vunnit sina tre senaste matcher, senast 2-0 mot Växjö.

Skellefteå har i sin tur två raka vinster, där man senast gav Brynäs en hockeylektion genom en seger med hela 9-1, där bland annat Elitseriens poängkung Bud Holloways stod för fem poäng och hans mäktiga poängskörd börjar nu också få ett rejält utslag historiskt sett i Elitserien.

Inför säsongens femte derby mellan Luleå och Skellefteå står det alltså 2-2 i matcher. Skellefteå har vunnit med 4-3 och 3-0 och Luleå har vunnit med 3-2 och senast lagen möttes med 1-0 efter straffar.

Kilström och Klasen saknas i Luleå

Joonas Vihko, Anton Hedman, Robin Jonsson och Pavel Skrbek var inte med senast för Luleå. Robin Jonsson och Joonas Vihko är nu tillbaka, men samtidigt får Luleå i kväll klara sig utan Lukas Kilström och Linus Klasen. Precis som senast saknar LHF även Pavel Skrbek och Anton Hedman. Inte heller Gustaf Burström ingår i kvällens laguppställning.

Robin Jonsson är uppsatt som sjundeback och Marcus Oscarsson tar Lukas Kilströms plats i det tredje backparet tillsammans med Fredrik Svensson. Vihko tar plats i fjärdekedjan med Niklas Fogström och Peter Cehlarik.

Ericsson och Lindgren saknas i Skellefteå

Lagkaptenen Jimmie Ericsson, Viktor Arvidsson och Tomas Skogs var inte med i torsdags för Skellefteå. Sedan tidigare saknar SAIK långtidsskadade Erik Forssell.

Både Tomas Skogs och Viktor Arvidsson är nu med i laget igen. Båda går in i tredjefemman tillsammans med Erik Andersson, Oscar Lindberg och Petter Emanuelsson.

Erik Forssell och Jimmie Ericsson saknas även den här gången. Dessutom kommer SAIK i kväll till spel utan Fredrik Lindgren. Inte heller Oscar Sundqvist ingår i Skellefteås laguppställning.