• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb

Widing tillbaka i Djurgården - tecknar kort avtal

21 augusti 2018 17:15
Nyförvärv

Skador och NHL-uttagningar har öppnat upp luckor i Djurgården som Daniel Widing ska täppa till. SHL-ikonen är tillbaka i klubben på ett kontrakt som löper över sju veckor.


– Det är fantastiskt kul att vara här. Förra gången som jag var i Djurgården var det min häftigaste säsong i karriären, kommenterar Daniel Widing själv nyheten för Djurgårdens hemisda.

Detta blir alltså forwardens, som snuddar vid ikonstatus inom svensk hockey, andra sejour i Stockholmsklubben. Senast som Daniel Widing representerade Djurgården var säsongen 2010/2011, där det blev 22 poäng på totalt 59 matcher i SHL och SM-slutspel. Just poänggörandet har varit en av forwardens främsta egenskaper under den långa karriären.

36-årige Widing har hunnit med 193 SHL-poäng och stått för över 500 framträdanden i ligan. Profilspelaren sitter inne på en bred meritlista med spel i Leksand, Brynäs, Djurgården och senast Rögle och dessutom en rad utländska klubbar. Nu kliver Widing in i Djurgården på ett korttidskontrakt. Avtalet sträcker sig över sju veckor, där nyförvärvet främst är tänkt att täcka upp luckorna som skadade Manuel Ågren och NHL-aktuelle Jonathan Davidsson lämnat efter sig.

– Därför har vi först och främst ett kortsiktigt behov av att bredda vår trupp inför våra fyra CHL- och fem SHL-matcher i september månad. Men där möjlighet även finns till förlängning om så båda parter önskar, förklarar Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson och utvecklar;

– Daniel är en välbekant spelare för oss i och med att han spelade med Djurgården under säsongen 2010-2011. I honom får vi aggressiv spelartyp med ett bra skott som gillar en fartfylld och anfallsinriktad ishockey. Daniel kommer att ansluta till truppen så snart som möjligt och kan komma att bli aktuell för spel redan på torsdag i samband med träningsmatchen mot Linköping.