Pucksnack gör dig redo för lördagshockey

22 februari 2013 15:40

Det väntar fem heta matcher i Elitserien under lördagen med bland annat två stekheta derbyn. Pucksnack är programmet som ger dig de rätta förutsättningarna.


I Läkerol Arena så jagar Brynäs återupprättelse efter torsdagens stjärnsmäll mot Skellefteå (förlust med 1-9). Man tar under lördagen emot Rögle. Rögle som jagar sin första seger på bortaplan under februari månad.

I Vida Arena så jagar hemmalaget Växjö sin femte raka seger för säsongen mot Timrå. Men samtidigt jagar Timrå Växjö som återfinns på placeringen ovanför Växjö och tillika ovanför kvalseriestrecket. Det är med andra ord en oerhört viktig batalj som ska utspelas i småland under helgen.

Färjestad tappade senast i jakten på Skellefteå om seriesegern när man föll mot AIK med 2-3 efter straffar. Nu ska man för sista gången under seriespelet skrinna in i Löfbergs Lila Arena när man tar emot MODO. Ett MODO som garanterat är målhungrigt och revasnchsuget. Senast blev det förlust mot Linköping med 1-0. MODO:s fjärde raka förlust.

E4-derbyn mellan HV71-Linköping brukar alltid vara heta matcher och vi kan nog inte räkna med något annat när lagen drabbas samman under lördagseftermiddagen i Kinnarps Arena. Som extra kryddning till tillställning har vi HV71:s jakt på Skellefteå i tabelltoppen och Linköpings jakt på en placering topp fyra i tabellen.

Minst lika hett kommer det bli i Coop Arena när lördagskvällen bjuder in till derbyt mellan Luleå-Skellefteå. Luleå som kommer till spel närmast från tre raka segrar och en imponernade målskillnad på dessa tre matcher på 11-2. Men än mer imponerande är Skellefteås form. På de två senaste matcherna har man full pott och en målskillnad på 14-3. Återstår att se vilket av de formtoppade norrlandslagen som drar det längsta strået i Coop Arena.