• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

CHL-lottning den 3 juni

27 maj 2020 14:02
CHL

CHL-säsongen 2020/2021 kommer att spelas som en utslagstävling redan från start. Onsdagen den 3 juni kommer lottningen att ske till den inledande rundan.


32 lag har kvalificerat sig för Champions Hockey League 2020/2021. Till följd av coronapandemin har turneringens format gjorts om, där gruppspelsmomentet har tagits bort och där lagen istället direkt går in i en utslagsturnering.

I den första rundan ska 16 matcher avgöras, och de 16 vinnarna går sedan vidare till nästa runda.

Fem av de deltagande lagen är från Sverige; Frölunda, Luleå, Färjestad, Rögle och Skellefteå.

Onsdagen den 3 juni sker lottningen till den första rundan. Den direktsänds på CHL:s hemsida med start kl 18:00. CHL sänder även lottningen på sin Facebook och Twitter.

De 32 lagen har delats in i två olika grupper med 16 lag i vardera grupp, beroende på hur de har presterat i sina nationella ligor samt beroende på ligans ställning i CHL-rankingen.

I grupp ett placeras de 16 högst rankade lagen i turneringen, däribland Frölunda, Luleå, Färjestad och Rögle. I grupp två placeras lagen som rankas 17-32 i turneringen, däribland Skellefteå.

Dragningen

  • Det kommer att finnas två grupper som innehåller 16 lag vardera. Grupp ett med lag rankade 1-16, grupp två med lag rankade 17-32.
  • Dragningsordning är att lag från grupp ett dras omväxlande och slumpmässigt mot lag från grupp två.
  • Klubbar från samma liga kan inte lottas in i ett möte i den första rundan. Om en sådan ligakonflikt inträffar kommer klubben i fråga att placeras i nästa möjliga tillgängliga match.

Klicka här för att se CHL:s förklaringsvideo om lottningen.