Veckans SHL – nyheterna från den gångna veckan

26 september 2022 09:00
Veckans SHL

Ny vecka betyder att det har blivit dags att blicka tillbaka och se vad som har hänt i klubbarna under de sju senaste dagarna. Exempelvis har Linus Sjödin förlängt sitt avtal med moderklubben Rögle BK.


Sjödin förlänger med Rögle

Linus Sjödin har haft en fin utveckling de senaste säsongerna. 19-åringen spelade 49 SHL-matcher förra säsongen (elva poäng) och tog nyligen plats i det svenska JVM-laget. Under sommaren blev Sjödin även draftad av Buffalo Sabres, i den sjunde rundan som nummer 211 totalt. Nu står det klart att Sjödin fortsätter ytterligare två säsonger i moderklubben Rögle.

– Linus är ett väldigt bra exempel på hur vi vill utveckla våra unga spelare. Han har gått från junior till att etablera sig i A-laget och han fortsätter hela tiden att utvecklas. Han har spelat JVM och draftats av Buffalo vilket säger en del om vilka steg han tagit i sitt spel. Vi ser fram emot att fortsätta jobba med honom, säger Rögle sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Sjödin är nöjd med det nya avtalet.

– Det känns såklart väldigt skönt. Det är ändå moderklubben man representerar så när de kommer och berättar att de vill förlänga så var det inte så svårt att tacka ja, säger Sjödin.

Hallam hyllades i Växjö

Sam Hallam gjorde tio säsonger som tränare i Växjö Lakers. Under den här perioden vann Växjö inte mindre än tre SM-guld. Numera står dock inte Sam Hallam i Växjös bås. Han är i stället förbundskapten för Tre Kronor. När Växjö i lördags hade hemmapremiär hyllades Hallam för sina insatsatser i klubben. Efter Hallam-hyllningen gick Växjö ut och tog säsongens första seger – 4-0 mot Timrå.