• Huvudsponsorer

Daniel Rahimi: "Förutsättningar finns verkligen här"

8 september 2017 13:35
Intervju

Backbjässen Daniel Rahimi är tillbaka i SHL och kommer den stundande säsongen att dela ut bröstvärmare för Växjö. "Jag tycker att Växjö har något spännande på gång, det är något jag vill vara delaktig i", säger han.


Efter en säsong i den schweiziska ligan och Davos är den landslagmeriterade backen Daniel Rahimi tillbaka i svensk ishockey.

– Det var jättespännande och en helt annan typ av hockey i Schweiz. Jag hade lite skadebekymmer i början, men med tiden anpassade jag mig och andra halvan av säsongen gick bra. Det var en rolig erfarenhet men jag kände att för min egen utveckling är det bättre att spela i SHL.

Är det därför du väljer att flytta hem till Sverige?

– Delivis, det är också en spännade och utvecklande liga. Nu är det ett nytt lag och det ska bli kul att få vara med om något annat.

Precis som Rahimi säger så väntar en ny klubb för den 30-årige backbjässen. Efter att ha representerat Linköping under sina fyra senaste säsonger i SHL, är nya klubbadressen belägen ett antal mil söderut från Östergötland, nämligen i Växjö.

– När vi bestämde oss att återvända så kände jag mig öppen för att se var jag skulle hamna. Jag tycker att Växjö har något spännande på gång, har varit framgångsrika och det är något jag ville vara delaktig i. Framförallt har jag en dröm att vinna något och förutsättningar finns verkligen här.

Drömmer om OS

Växjö har precis som övriga klubbar i SHL haft en hög spelaromsättning och tappat viktiga spelare som Emil Pettersson, Nick Bailen, Dennis Everberg, Calle Rosén, Olli Palola och Philip Holm. Klubbens sportchef, Henrik Evertsson har dock lagt vantarna på en mängd meriterade nyförvärv i - förutom Daniel Rahimi - även fått underskrifter från Elias Pettersson, Andrew Calof, Viktor Fasth och Janne Pesonen.

– Jag tycker att vi fått ihop en spänmande grupp och vi har alla förustättningar att vara med där uppe och vinna till slut, det är självklart vår ambition.

Under säsongen i Davos tappade Rahimi sin landslagsplats. Tuffingen, som gjort två VM-turneringar, lär dock vilja återta sin plats i den gula dressen. Kommande säsong stundar nämligen OS, ett OS som kommer att sakna NHL-spelare och öppnar upp möjligheter för spelare från SHL.

– Det är inget jag planerat för, men man vill ju alltid vara med i landslaget och OS är en dröm för alla hockeysspelare.

Få dagar kvar till SHL startar, hur taggad är du?

– Nu börjar man känna suget, att det är nära. Det börjar pirra lite grann nu, avslutar Rahimi.