Rockad i Rögle: "Behöver göra en del förändringar"

21 mars 2019 15:45

Rögle är nästa klubb att säga farväl till en rad profilstarka spelare - samt en tränare. Skåningarna lämnar bakom sig en av sina bättre säsonger någonsin och vill nu skapa ett lag som kan lyfta ytterligare.


Både Örebro och Linköping har redan presenterat att en rad spelare lämnar respektive klubb. Nu gör även Rögle en städning av sin trupp, som precis fått se säsongen ta slut. Faktum är att Skåneklubben gjort en av sina bättre prestationer i modern tid och lagets åttondelsfinal var det första slutspelet sedan 1994.

– Vi är nöjda med många saker under resan den här säsongen. Vi fick ihop en stark grupp som jobbade hårt och målmedvetet och flyttade fram positionerna. Sen är vi inte nöjda med hur snabbt det slutade, vi hade större förhoppningar men det är en sak som vi i den sportsliga ledningen håller på att utvärdera, förklarar Chris Abbott för Rögles hemsida.

Sportchefen har över tio utgående kontrakt att ta ställning till och nu kan Rögle meddela de första namnen som lämnar. Det handlar om Alen Bibic, Ville Kolppanen, Ben Youds, Linus Sandin, Matt Carey och även den assisterande tränaren Roger Hansson. Sportchef Abbott kommenterar att de fem spelarna inte får förlängt avtal;

– Vi vill såklart höja ribban ytterligare till nästa säsong och behöver göra en del förändringar.

Längst tjänstgörning av spelarna har Alen Bibic haft, med mer än 250 spelade matcher för Rögle. Försvarsbjässen försvinner nu från en backsida som även Craig Schira kan komma att lämna. Det senaste årets kapten har ett kontrakt som löper ut nu till sommaren och framtiden är oviss, även om Rögle gärna ser Schira stanna.

– Vi har pratat med varandra och han vet om att vi är intresserade av att fortsätta jobba med honom. Vi respekterar att han vill åka hem och prata genom det med familjen i lugn och ro och ta ett beslut senare under våren, berättar Abbott.