Djurgården presenterar fyra nyförvärv

10 maj 2019 13:35
Nyförvärv

Under fredagen presenterade Djurgården fyra nyförvärv till säsongen 2019/2020. Två av dem är från SHL-rivalen Örebro Hockey, en back återvänder till Stockholm och dessutom är en forward från Västerås i HockeyAllsvenskan klara till kommande säsong.


Djurgården Hockey tog fredag med ett riktigt värvningskalas. Strax efter lunch på fredagen presenterades Tom Wandell och Anton Hedman, senast från Örebro Hockey, för stockholmsklubben. Dessutom står det klart att backen Marcus Högström återvänder till klubben efter en skadedrabbad säsong i AHL med Stockton Heat. Djurgården Hockey väljer även att skriva kontrakt med Kalle Östman som förra säsongen representerade Västerås i HockeyAllvenskan.

Tom Wandell

Södertäljesonen Tom Wandell har de tre senaste säsongerna spelat i Örebro Hockey och svarade förra säsongen för 17 poäng, fem mål och tolv assist. 32-åringen har 210 SHL-matcher i bagaget med Södertälje SK, Timrå IK och Örebro Hockey. Centern har dessutom 229 NHL-matcher med Dallas Stars och fyra säsonger i KHL i bagaget.

– Det känns som hemma. Det är ett vinnande lag och ett av mina mål innan jag lägger av är att vinna någoonting. Det känns som jag har kommit till rätt klubb för att vinna, säger Wandell till Djurgårdens hemsida.

Anton Hedman

Även Anton Hedman ansluter till Djurgården Hockey från Örebro Hockey. Hedman har huserat i SHL de senaste nio säsongerna med bland annat MODO Hockey, Luleå Hockey, Färjestad BK och nu senast Örebro Hockey. Den 32-årige forwarden svarade under säsongen 2018/2019 för sin poängbästa säsong i SHL med sina nio mål och 14 assist.

– Jag är stolt att få representera Djurgården, jag har spelat i Djurgården under lite junior och J20-tid som juniorspelare så att det är en stor ära att få flytta hem och spela i Djurgården.

Marcus Högström

Marcus Högström lämnade Djurgården Hockey inför säsongen 2018/2019 som blev en skadedrabbad säsong för backen. Det blev endast tolv matcher med Stockton Heat i AHL. Förutom säsongen 2016/2017 när han testade vingarna i KHL och Liiga så har Högström spelat i Djurgården sedan 2014/2015 - nu är han alltså tillbaka.

– Jag tar med mig en enorm revanschlusta och viljan att vinna till 100 procent. Det är allt jag känner, att vinna - det är det enda som betyder något. Det ska bli grymt att få spela i Djurgården igen, säger Högström till klubbens hemsida.

Kalle Östman

Kalle Östman kommer med en fin säsong bakom sig i Västerås och HockeyAllsvenskan där han hamnade trea i klubbens interna poängliga och åtta i den totala för hela allsvenskan. Östman svarade för tolv mål och 29 assist på 48 matcher, nu väntar forwardens första säsong i SHL och med Djurgården.

– Jag är skaplig på det mesta. Jag jobbar hårt men passningsspelet är en styrka som jag har. Djurgården är ett lag man har hållit koll på och jag vet att de har fantastiska supportrar.

Djurgården Hockey:s sportchef Joakim Eriksson kommenterar sina nyförvärv på klubbens hemsida.

– Vi har sedan någon månad tillbaka vetat att Daniel Brodin och Marcus Davidsson ska lämna oss, och därigenom kommit överens med Anton Hedman och Tom Wandell först och främst som deras ersättare. Kalle Östman är en spelartyp som både kan spela center och forward och kan täcka upp för ytterligare frånfall om det så blir fallet. På backsidan återvänder Marcus Högström, förhoppningvis, det återstår att se om han blir tillräckligt attraherad av ett NHL-kontrakt och signar på det, men vi hoppas att han vill vara med och addera på vår resa mot ett nytt SM-guld.