• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Så spelas första CHL-omgången

29 augusti 2019 09:00
CHL

Nu är det äntligen dags för nedsläpp i CHL. Fem svenska klubbar är med i år och två av lagen går in i turneringen i dag och resterande tre under fredagen. Här är förutsättningarna inför premiäromgången.


Färjestad BK-Banska Bystrica

Färjestad har inte spelat CHL de två senaste säsongerna, men nu är klubben återigen med i turneringen. Värmlänningarna kommer från en säsong där man vann SHL:s grundserie, men i slutspelet tog det stopp i semifinal.

Banska Bystrica har blivit mästare i Slovakien tre år i rad och spelar därmed CHL för tredje året. Förra säsongen missade laget slutspel.

Övriga lag i gruppen: Ambri-Piotta (Schweiz) samt EHC München (Tyskland)

Luleå Hockey-Augsburger Panther

Precis som Färjestad gör Luleå comeback i CHL-sammanhang, efter att inte ha spelat turneringen på två år. Senast laget var med – säongen 2016/17 – missade de slutspel.

Efter att ha missat slutspel säsongen 17/18 blev Augsburger trea i DEL förra säsongen, men säsongen tog slut i semifinal. Det är klubbens bästa resultat i ligan på nio år.

Övriga lag i gruppen: Liberec (Tjeckien) samt Belfast (Nordirland)

Frölunda Indians-Graz99ers

Regerande mästarna Frölunda inleder mot österrikiska Graz99ers. Österrikarna blev tvåa i EBEL förra säsongen, men åkte sedan ur i semifinal. Till den här säsongen har laget värvat svenskarna Sebastian Collberg, Christopher Nihlstorp samt Joakim Hilding.

Frölunda och CHL har varit en bra kommbination de senaste åren. Segern förra säsongen innebär att göteborgarna har tre CHL-titlar på fyra år – 2019, 2017 samt 2016.

Övriga lag i gruppen: Mountfield HK (Tjeckien) samt Cardiff (Wales)

Skellefteå AIK-SC Bern

Skellefteå gick starkt i gruppspelet i CHL förra året och vann sin grupp efter att ha vunnit fyra av sex matcher. De tog sig vidare till kvartsfinal, men där blev till slut tjeskicka Plzen för svåra.

SC Bern har vunnit schweiziska ligan tre av de fyra senaste säsongerna, men i CHL har det inte gått lika bra. Förra säsongen blev de utslagna i åttondelsfinal mot Malmö.

Övriga lag i gruppen: Grenoble (Frankrike) samt Kärpät (Finland)

GKS Tychy-Djurgården Hockey

Djurgården är den enda av de svenska klubbarna somm inleder på bortaplan. Stockholmarna gick starkt i SHL förra säsongen och knep en finalplats, men där vann till slut Frölunda. I CHL gick det tyngre. Djurgården tog bara åtta poäng och blev med det trea i sin grupp, och missade därmed slutspel.

För motståndet står polska GKS Tychy, som inte skördade några stora framgångar i CHL förra säsongen. Laget slutade sist i sin grupp efter att endast ha vunnit en av sex matcher. Den enda segern kom mot italienska Bolzano.

Övriga lag i gruppen: Vienna Capitals (Österrike) samt tyska Adler Mannheim.