Veckans SHL TOTW: Växjös Dennis Rasmussen

12 april 2018 16:05
ESHL

I samband med att de olika upplagorna av Årets Lag utsetts återgår vi till sedvanlig rotation i Hockey Ultimate Team. SHL:s bidrag till Veckans Lag i EA SPORTS NHL 18 blev således Växjös återvändande superstjärna Dennis Rasmussen.


När Dennis Rasmussen i februari blev klar för en återkomst till Växjö Lakers efter fyra säsonger i NHL och AHL var det många som kippade efter andan. Lakers, som redan vid det laget sågs som ett av de överlägset starkaste lagen i SHL, seglade plötsligt upp som solklar guldfavorit i samband med prestigevärvningen.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen. Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, sade en upprymd Rasmussen till Växjös hemsida i samband med att nyheten blev offentlig.

Rasmussen har sedan tidigare gjort tre säsonger i SHL för Växjö och blev i samband med ”hemkomsten” mottagen med öppna armar bland såväl fans som medspelare. Sju matcher och två poäng (1+1) hann det bli i grundserien innan slutspelet drog igång – en spelform som tycktes passa Rasmussen bättre då det blivit hela sju poäng (4+3) på 9 matcher under Växjös väg fram till SM-finalen.

Rasmussens TOTW-kort har en total på 81 där Skridskoåkningen (81) och det fysiska spelet (84) är hans vassaste attribut. Kortet har vidare totalt fyra synergier där dubbla upplagan av CW (Concrete Wall – fördel i styrka och försvarsmedvetenhet) är den som lyser starkast.

Det var veckans SHL TOTW från oss här på ESHL.