• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL Awards 2016 - Hans Wallson är Årets tränare

4 maj 2016 20:52

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Skellefteås Hans Wallson vinner priset som Årets tränare 2016.


När det blev turbulent i Skellefteås tränarled för tre år sedan fick Hans Wallson kliva upp från juniorverksamheten till klubbens A-lag. Han kom in i februari 2013 och i april samma år firade han och spelarna klubbens första SM-guld sedan 1978. Därefter har framgångarna bara fortsatt. Med 49-åringen vid rodret har laget tagit ytterligare ett SM-guld samt två silver, det senaste för några veckor sedan. I början av mars var han med och fixade Skellefteås fjärde raka serieseger - en bedrift inget annat lag eller tränare lyckats med i SHL.

Därför prisas Wallson: Hans Wallson har lett Skellefteå AIK till två guld och två silver under sina fyra år i klubben. Dessutom har han vid rodret vunnit SHL fyra år i rad, vilket Skellefteå är ensamma med i historien. Meritlistan är svår att prata bort i sig, lägg därtill att laget i takt med framgångarna tappat flera profilspelare inför varje säsong men fortsatt prestera på absolut toppnivå.

Wallson vann priset även 2015 för sina insatser i Skellefteå AIK.

– Det är stort och en ynnest att få stå här. Jag delar det här med hela Skellefteå AIK och vill tacka spelarna, sa Wallson när han mottog priset.

Motiveringar från jurymedlemmar:

"Hans har lett SAIK till fyra raka seriesegrar. Han vet hur laget ska byggas, fördela speltid och hur spelarna ska coachas under matcherna. Kan också hålla sig lugn i kritiska moment i matcherna."

"Wallson sätter ständigt höga bra krav på sina spelare som gör att Skellefteå presterar på högsta nivå varje kväll. Dessutom en god representant för klubben medialt."

"Viker inte en tum från visionen att Skellefteå ska driva, leda och regera svensk ishockey. Lyckades dessutom föra över glöden till sina spelare."