• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

SHL Awards 2016 - Ludvig Rensfeldt är Årets rookie

4 maj 2016 20:59

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Rögles Ludvig Rensfeldt vinner priset som Årets rookie 2016.


Ludvig Rensfeldt var med och lyfte upp Rögle i SHL förra säsongen med nio poäng på tio matcher under Direktkvalet. I år sköt hans utveckling i höjden och 24-åringen gjorde 27 poäng och 15 mål i sin riktiga debutsäsong i SHL. Det var flest mål och poäng bland rookies, dessutom lika många poäng han gjorde året innan - i HockeyAllsvenskan.

Han skördade under säsongen stora framgångar i kedja med Patrick Cehlin, Rensfeldt gjorde fem matchavgörande mål, endast en handfull spelare i ligan gjorde fler än så.

Därför prisas Rensfeldt:

Rensfeldt är en viljespelare och målskytt av rang som besitter ett riktigt vasst skott. Rensfeldt hamnade på tredje plats i Rögles poängliga efter Patrick Cehlin och Jack Connolly. Hans 27 poäng och 15 mål var bäst av samtliga rookies i SHL under säsongen. Han gjorde också flera viktiga mål som till slut gjorde att nykomlingen Rögle säkrade nytt kontrakt i SHL.

– Vi har fått ihop det bra som lag och jag har anpassat mig bra till SHL. Jag visste att jag skulle behöva träna hårdare för att klara mig på den här nivån och det var nyckeln, sa Rensfeldt i sändningen av SHL Awards.

Motiveringar från jurymedlemmar:

"Efter några säsonger lite i skymundan, juniorligan i Nordamerika och en omstart med allsvenskt spel i Malmö och Rögle har Rensfeldt visat karaktär och kapacitet. Han har varit starkt bidragande till Rögles säsong med en rad viktiga mål – och framförallt en aldrig sinande vilja till insats för laget och spelglädje".

*"*Har fått sitt stora genombrott i SHL, den långa vägen betalade sig till slut för Ludvig."

"Var i topp i poängligan för rookies och även högt upp i Rögles interna poängliga. Har betytt mycket för sitt lag med fem matchvinnande mål under säsongen."