SHL Awards 2016 - Lars Johansson är årets målvakt

4 maj 2016 20:14

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Frölundas Lars Johansson är vinnare av priset Årets målvakt 2016.


Lars Johansson överraskade många med sitt enormt stabila spel i SHL 2015/2016. Han var en starkt bidragande orsak till att Frölunda tog ytterligare kliv i sitt spel.

– Lasse ger alltid hundra procent varje träning och varje match. Han är dessutom en vinnarskalle utan dess like. Det är kul med honom eftersom han inte är den typiska och moderna butterflymålvakten utan spelar lite mer enligt den gamla skolan. Han har en otrolig skalle för att lyckas och ett spelsinne utöver det vanliga. Hans förmåga att förutse andra- och tredjepuckarna är fenomenal, sa Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin i en intervju till SHL.se tidigare i våras.

Därför prisas Lars Johansson:

28-årige Johansson tacklade den här säsongen den hårda konkurrenssituationen om målvaktsposten i Frölunda på ett imponerande sätt. Han radade upp segrar och blev en viktig sista utpost. Johansson höll nollan sju gånger och hade den bästa räddningsprocenten i SHL 2015/2016.

Motivering från jurymedlemmar:

"Redan i fjolårets slutspel visade Johansson vad som var på gång och den hårdare konkurrensen på målvaktssidan i Frölunda har uppenbarligen lyft honom ytterligare. Han har blivit den viktiga sista utposten som Frölunda så väl behöver".

"Genombrottet i fjolårets slutspel var på riktigt. I Lasse Johansson har Frölunda fått den stabila förstakeeper man har letat efter. Statistiskt har han inga övermän i ligan".

"Har i tuff konkurrens tagit flera kliv i vinter och har blivit Frölundas trygghet och förstaval".

"Efter en höftoperation har Lasse Johansson blivit rörligare – och framför allt kunnat träna ostört. Han har plötsligt en bålstyrka som gör att han blir mer följsam".