SHL Awards 2016 - Patrick Thoresen är Mest värdefulle spelaren

4 maj 2016 21:14

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Djurgårdens Patrick Thoresen är vinnare av Mest värdefulle spelare 2016.


Värvningen av Patrick Thoresen gav ett rejält eko inför SHL. Norrmannen ville tillbaka till Djurgården och vann direkt djurgårdsfansens kärlek. Han har under säsongen inte gjort någon med Djurgårdshjärta besviken.

– Det är ett fullblodsproffs som har varit med i många år. Han har kylan och erfarenheten, har betytt väldigt mycket för Djurgården och gett spetskompetens till laget. Han är gammal i gemet och vet vad som krävs, har HV71-ikonen Johan Davidsson sagt om Thoresen till SHL.se tidigare.

Därför prisas Patrick Thoresen:

En skada under försäsongen gjorde att Thoresen inte riktigt kom igång till en början, men ju längre säsongen gick visade 32-åringen verkligen SHL-publiken sitt breda register.

På de sista 30 matcherna i SHL gjorde han 31 poäng, vilket var bäst i ligan och han landade till slut på 48 poäng på 49 matcher. Hans insater var starkt bidragande till att Djurgården nästan nådde en direktplats till kvartsfinal. Hans 33 assist var bäst i ligan tillsammans med Skellefteås Patrik Zackrisson.

Thoresen var Djurgårdens klarast lysande stjärna och betydde lika mycket på som vid sidan av isen.

– Jag är väldigt nöjd och överraskad, det finns otroligt många bra spelare i SHL. Jag började lite knackigt, men kom igång efter hand. Det här priset kommer att hamna högt upp på hyllan, sa Thoresen i sändningen av SHL Awards.

Motivering från jurymedlemmar:

"Thoresen leder Djurgården. På isen, i bussen, i omklädningsrummet och i media. Han är den som lyft stockholmarna i tabellen och den som har den inofficiella kaptensbindeln. En MVP kort och gott".

"Thoresen har varit outstanding i serien. En artist och ledare i samma person".

"När Thoresen blev fulltränad efter skadebekymmer så nådde han en klass för sig i SHL. Pondus, tyngd och spelsinne. En av de bästa anfallarna i de europeiska ligorna".