• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep

SHL Awards 2016 - Patrick Thoresen är Årets forward

4 maj 2016 20:36

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Djurgårdens Patrick Thoresen är vinnare av Årets forward 2016.


Årets nyförvärv. Så lät det inför säsongen när Djurgården presenterade Patrick Thoresen till sitt lagbygge, och norrmannen har inte gjort någon besviken. Efter en något tung start på serien har Thoresen sakta växt in i SHL-kostymen för att på slutskedet av säsongen visat att han håller absolut toppklass.

Därför prisas Patrick Thoresen:

När Djurgården behövde honom som mest klev han fram och ledde sitt lag som tack vare Thoresen sånär tog sig direkt till kvartsfinal. Thoresen kom dessutom tvåa i poängligan i SHL och bjöd på delikata passningar till sina lagkamrater i match efter match.

Långa stunder var han dominant på isen då han besitter både målsinne, passningsskicklighet och fysik.

– Jag körde bara på, tränade hårt och försökte vara en ledare för de yngre i laget under hela säsongen, sa Thoresen i sändningen av SHL Awards.

Motivering från jurymedlem:

"Få spelare i serien har den tyngd och pondus i sitt spel och bara genom sin blotta närvaro inger han respekt och kan diktera tempot i matcherna".

"Thoresen har den där "Foppa-formågan" att ta en tackling, få fart och energi av den och lura försvaret. Jag älskar norrmannens vinnarskalle".

"Allt eftersom har Thoresen kommit ikapp ligans övriga forwards. Och förbi. Passningsskickligheten och målsinnet är av internationell toppklass".