SHL Awards 2016 - Patrick Thoresen är Årets forward

4 maj 2016 20:36

Juryn till SHL Awards har sagt sitt och efter sammanräkning av alla röster står det klart att Djurgårdens Patrick Thoresen är vinnare av Årets forward 2016.


Årets nyförvärv. Så lät det inför säsongen när Djurgården presenterade Patrick Thoresen till sitt lagbygge, och norrmannen har inte gjort någon besviken. Efter en något tung start på serien har Thoresen sakta växt in i SHL-kostymen för att på slutskedet av säsongen visat att han håller absolut toppklass.

Därför prisas Patrick Thoresen:

När Djurgården behövde honom som mest klev han fram och ledde sitt lag som tack vare Thoresen sånär tog sig direkt till kvartsfinal. Thoresen kom dessutom tvåa i poängligan i SHL och bjöd på delikata passningar till sina lagkamrater i match efter match.

Långa stunder var han dominant på isen då han besitter både målsinne, passningsskicklighet och fysik.

– Jag körde bara på, tränade hårt och försökte vara en ledare för de yngre i laget under hela säsongen, sa Thoresen i sändningen av SHL Awards.

Motivering från jurymedlem:

"Få spelare i serien har den tyngd och pondus i sitt spel och bara genom sin blotta närvaro inger han respekt och kan diktera tempot i matcherna".

"Thoresen har den där "Foppa-formågan" att ta en tackling, få fart och energi av den och lura försvaret. Jag älskar norrmannens vinnarskalle".

"Allt eftersom har Thoresen kommit ikapp ligans övriga forwards. Och förbi. Passningsskickligheten och målsinnet är av internationell toppklass".