• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Idag 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan

Årets forward i SHL 2017 - Joakim Lindström

5 maj 2017 19:26
#shlawards

Efter att samtliga juryröster är sammanräknade står det klart att Skellefteå AIK:s forward Joakim Lindström är Årets forward i SHL 2016/2017.


Efter att ha gjort 63 poäng för Skellefteå säsongen 2013/2014 lämnade Joakim Lindström för spel i NHL. Det blev endast en säsong i Nordamerika innan han testade vingarna i KHL och SKA St. Petersburg. Inför den här säsongen presenterades han för en återkomst till Skellefteå som en av de tyngsta värvningarna. Det var således stor press på 33-åringen - men vi kan lugnt konstatera att han levererade. När SHL var färdigspelat hade han snittat över en poäng per match med 54 poäng, fördelat på 18 mål och 36 assist på 51 matcher. Den noteringen räckte precis till att knipa förstaplatsen i poängligan före Linköpings Broc Little. Lindströms 36 assist var även det bäst av samtliga i SHL 2016/2017.

Lindströms betydelse för sitt Skellefteå gjorde sig inte minst påminnt i numerärt överläge där han gjorde hela 23 poäng, vilket var näst bäst i ligan. Dessutom var Lindström mest skottvillig av alla spelare med sina 186 skott på mål. En otroligt stark säsong av Lindström som verkligen levde upp till de höga förväntningar som fanns på honom inför säsongen.

– Det är väldigt kul att vinna och jag vet hur många bra forwards det finns i SHL. Jag var väldigt laddad inför säsongen och det kändes som att det höll i sig. Det krävs ett hårt jobb och jag ser mycket stolthet i att vara jämn match efter match och hitta sätt att bidra, sa Joakim Lindström under sändningen av SHL Awards.