• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

SHL-spelarna glänser i JVM - Höglander leder poängligan

2 januari 2020 23:20
SHL i JVM

Sverige besegrade hemmanationen Tjeckien i kvartsfinalen av JVM med hela 5-0 och är klara för semifinal. SHL-spelarna i laget visar att kvaliteten är skyhög. Nils Höglander och Samuel Fagemo parkerar i toppen av JVM:s poängliga.


Sverige kom etta i gruppspelet och fick i torsdagens kvartsfinal möta värdnationen Tjeckien som slutat fyra i den andra gruppen.

Mycket folk på läktaren som hejade på hemmalaget, men det hindrade inte Sverige från att trampa gasen i botten och både spela ut och åka ifrån tjeckerna. Det blev 5-0 till slut i en match som dominerades av Sverige.

– Vi spelar med attack och mycket speed och följer vår plan, sa förbundskaptenen Tomas Montén till SVT efter matchen.

Det svenska laget består till största delen av SHL-spelare, och de håller fanan väldigt högt. Spelglädje, finess, fart och kraft i en fin mix som inget lag i turneringen har lyckats bemästra hittills.

Rögles Nils Höglander gjorde två mål och en assist och leder hela JVM:s poängliga med tio poäng (5+5) på fem matcher, skuggad av kedjekamraten Samuel Fagemo på nio poäng (6+3). HV71-målvakten Hugo Alnefelt var säkerheten själv i kassen och släppte inte ett enda skott förbi sig. Brynäs Victor Söderström satte en iskall straff och sade så här till SVT efter matchen:

– Jag har drömt om att spela JVM sedan jag var liten. Kul att jag fick chansen att lägga straffen, har tränat mycket på det så skönt att den satt.

Nu väntar Ryssland i semifinal på lördag, som alltid ett tufft motstånd. Ryssarna slog ut Schweiz i sin kvartsfinal.

– Ryssarna är ett jättebra lag, men om vi fokuserar på vår egen match så ska det gå vägen, kommenterar Victor Söderström.