• Huvudsponsorer

Djurgården värvar från Pantern

13 februari 2018 09:15
Nyförvärv

Tabelltvåan Djurgården förstärker truppen inför avslutningen av säsongen. Klubben har gjort klart med HV71-bekantingen Sebastian Strandberg från hockeyallsvenska Pantern.


Djurgården har gjort klart med en ny spelare i offensiven. Under tisdagsmorgonen presenterade klubben att Sebastian Strandberg ansluter till laget för resten av säsongen.

– Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och när jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, säger Strandberg i en intervju på Djurgårdens hemsida.

Centern, med förflutet i HV71, ansluter närmast från hockeyallsvenska Pantern där han under säsongen noterats för 14 mål och 18 assist. Dessutom huserar 25-åringen på en delad förstaplats i plus-/minus-ligan.

Grunden till värvningen ligger till stor del i att Stockholmslaget haft stora skadeproblem på framförallt centerfronten. Enligt klubbens strategiske sportchef Joakim Eriksson har man förhoppningar på att Andreas Engqvist ska komma tillbaka, men att det i nulägen inte finns någon garanti.

– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom. Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske, förklarade Eriksson.

Strandbergs kontrakt gäller för resten av säsongen och centern väntas börja träna med laget på lördag.