Avsnitt 3: Frågestund med Harnebring

19 februari 2020 12:55

I det tredje avsnittet av SHL:s Domarpodd tar programledarna Johanna Alba och Camilla Bernving ett snack med huvuddomaren Andreas Harnebring. Som vanligt tar podden upp veckans situationer och regelfrågor från lyssnarna.


Poddens fokus ligger på regel- och domarfrågor. Syftet är att ge lyssnaren en inblick i domarnas vardag, både genom att lära känna människan och höra förklaringar och diskussioner kring olika konkreta situationer som uppstått under veckan sedan det senaste avsnittet. Detta kompletteras med video på aktuella sekvenser här på SHL.se så att ni som lyssnar ska kunna hänga med på bästa sätt.

Podcasten tar även upp olika allmänna regelfrågor. Här har du som lyssnare möjlighet att skicka in dina frågor om det är något du gått och grunnat på.

Skicka dina frågor till: [email protected]

Avsnittets regelfrågor hör ni i podden.

Avsnitt 3

I det tredje avsnittet gästas Johanna och Camilla av en av SHL:s huvuddomare - Andreas Harnebring. Avsnittet spelades in innan tisdagens omgång.

Veckans situationer

Veckans regelfråga

Tid i podavsnittet: 49:43-51:02

Får en målvakt tacklas?

– Nej. Om en målvakt delar ut en tackling så bestraffas denne med ett straff på minst två minuter för charging, dvs ottillåten tackling, förklarar Andreas Harnebring.

Avsnittet spelades in innan tisdagens omgång. Glöm inte att skicka in dina frågor till [email protected] inför nästa avsnitt.