20 frågor med Emil Larsson

31 januari 2020 14:00
20 frågor

I intervjuserien "20 frågor" låter vi SHL-profiler svara på 20 frågor, och det blandas högt och lågt, hockeyrelaterat och mer privat. Näste spelare vi ska få lära känna bättre är Luleås forward Emil Larsson, 26.


1. Om du är sportchef i ett SHL-lag, och får välja en målvakt, en back och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

Joel Lassinantti (Luleå) måste bli målvakt. Forward, vem ska jag ta där? Jag tar Ryan Lasch (Frölunda). Jag gillar Jonathan Sigalet (Brynös). Han får ta backplatsen.

2. Vem är svårast att möta i SHL?

– Det är många stora, tuffa backar som kan vara jobbiga att möta. Jag säger Ilari Melart (Växjö). Det är tufft när man möter honom. Det får man förbereda sig på.

3. Vilken är din bästa hockeyupplevelse, när du själv inte varit på isen?

– När Brynäs tog SM-guld 2012 var pappa (Janne Larsson) tränare och det var kul. Det var bra tryck i stan. Det är den närmaste inblick jag har haft på ett lag som har vunnit något stort.

4. Vem var du i skolan?

– Från början var jag nog den skötsamma och ordentlige. Ju äldre jag blev desto mer pratsam blev jag. Jag har nog hållit ganska låg profil. Jag har varit med men inte suttit längst fram, kan man säga.

5. Vilken är den värsta utskällning du eller laget fått av en tränare?

– Jag skulle gissa att det är från "Bulan" (Thomas Berglund), rent spontant. Utskällningar försvinner ur minnet ganska snabbt, men vi har nog fått någon avhyvling av vår kära "Bulan".

6. Vilket spelare i ligan har imponerat mest på dig så här långt?

Juhani Tyrväinen (Luleå). Han är en otroligt fulländad center på många sätt. Han är tuff och har många bra egenskapet.

7. Vem i ert lag skulle göra sig bäst som politiker?

– Fredrik Styrman. Han är en general. Han har koll på läget.

8. Var är hemma för dig?

– Hemma är där jag får komma hem och äta med familjen. Det blir väl Gävle eller stugan. Vid midsommar i stugan är då jag oftast kan träffa hela släkten. Men när jag säger att jag ska åka hem på somrarna är det Gävle.

9. Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong?

– En sovmorgon, en bra frulle, lite tv-spel, en padelmatch och på kvällen bara mysa med tjejen.

10. Ä du topp-3 i laget på padel?

– Ja, absolut. Det var inga tveksamheter i det svaret, haha. Vi försöker spela lite padel, även om det inte blir så mycket under säsong. Det är en lagom aktivitet. Man får röra på sig och ha kul. Jag spelar mot ”Lassi” (Lassinantti) en del och det märks att han är målvakt för att är snabb på att reagera framme vid nät. Han är som en vägg.

11. Ditt bästa barndomsminne?

– Spontant tänker jag på att vara i stugan i Långshyttan, Dalarna, med familj och vänner. Köra femkamp, sola och bada. Det är något jag fortfarande tycker om.

12. Hur viktigt var det för dig att vinna femkampen?

– Det spelar ingen roll hur viktigt jag tyckte att det var för jag har en farfar och en pappa som tyckte det var ännu viktigare, haha. Det spelar ingen roll om de möter tioåringar eller vuxna, det är inga fingrar som läggs emellan.

13. Jag snackade i den här intervjuserien med Malmös målvakt Oscar Alsenfelt och han berättade att han hade blivit intackad i en tegelvägg av sin pappa. Har du något minne från din pappa eller farfar gått hårt åt dig?

– Oavsett vad det var lät pappa mig aldrig vinna. Farfar är lite snällare. Han kunde nog låta mig vinna någon gång. Jag kan inte komma på att pappa låtit mig vinna. Och skulle jag vinna skulle han aldrig erkänna det.

14. Är det fortfarande så?

– Ja, förutom att jag kanske vinner lite oftare nuförtiden, i vissa grejer i alla fall.

15. Vad är nästa grej du skulle vilja besegra honom i?

– Han spelar mycket padel. Det hade varit kul att få en riktigt bra padelmatch där vi får välja varsin medspelare. Jag får slå honom i padel i sommar.

16. Om du ska unna dig något, vad köper du då?

– Hade jag bott någon annanstans hade det blivit en kebabtallrik med kebabsås. Här i Luleå har de bara orientdressing till kebab. Tyvärr är det en brist Luleå har. Kebabsåsen är orientdressing, men frågar man någon från Luleå är orientdressing kebabsås. Därför säger jag en bra godispåse.

17. Vilka hushållssysslor tycker du är roligast?

– Jag lagar gärna mat. Diskar ogärna.

18. Är du bra på att laga mat?

– Ja, det skulle jag säga. Jag tycker det är kul och då blir det oftast bättre. Sedan är jag ingen mästerkock, men jag gör det gärna.

19. Vem vad den senaste i laget du bjöd på middag och vad blev det?

– Det måste ha varit Jack Connolly. Då var det tacogratäng med sötpotatis. Det gick hem, även om han inte kommit tillbaka efter det.

20. Vilken är din favorithögtid?

– Jämnt mellan jul och midsommar. Midsommar brukar jag oftast få träffa familjen och grilla och det tycker jag om.