• Huvudsponsorer

Nedsläpp: Färjestad formerar om inför den fjärde finalen

21 april 2014 15:40

Det har blivit dags för den fjärde finalen i slutspelet 2014 när Färjestad BK tar emot Skellefteå AIK i Löfbergs Arena i Karlstad. Gästerna Skellefteå leder finalserien med 3-0 i matcher och har därmed chansen att säkra klubbens tredje mästerskapstitel genom tidrna och andra på lika många år. LeMat-pokalen finns i Karlstad, frågan är om den kommer att delas ut efter slutsignalen i kvällens match? Vi har i vanlig ordning tittat till lagens startuppställningar timmen innan nedsläpp.


Färjestad BK - Skellefteå AIK (0-3 i matcher)

Hemmalaget Färjestad måste ge precis allt för en seger i kvällens match för att säsongen inte ska vara över och finalen förlorad. Huvudtränare Leif Carlsson och hans team ställer upp med slutspelsdebuterande Johan Olofsson som står uppskriven i fjärdeformationen då Jack Connolly och Shawn Belle saknas i laguppställningen.

Det sker en hel del förändringar i hemmalaget där förstaformationen utgörs av Per Åslund, Joakim Hillding och Milan Gulas. Joakim Nygård, Rickard Wallin och Pontus Åberg står uppskrivna som andraformation medan Christian Berglund, Anders Bastiansen och Patrik Lundh utgör tredjeformationen.

Se SHL Arena för komplett laguppställning.

Skellefteå AIK kan vid seger lyfta LeMat-pokalen för andra gången på lika många säsonger och därmed ställa sig till skaran av endast tre lag som lyckats med den prestationen i modern tid sedan 1975/1976. Men det krävs fortfarande en fjärde seger i finalserien där startuppställningen är densamma som i den senaste matchen i Skellefteå Kraft Arena. Det innebär att Fredrik Lindgren och Niclas Burström bakom Jimmie Ericsson, Erik Forssell och Oskar Sundqvist utgör lagets förstaformation.

Enda skillnaden hos gästerna timmen innan nedsläpp är att Erik Hanses finns uppskriven som andramålvakt istället för Stefan Steen.

Nedsläpp är 17:00, du följer matchen i textrapportering via SHL Arena.