• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan

Här är snickaren som skjuter hårdast i Sverige

27 april 2017 09:00

Under säsongen 16/17 har Beijer Byggmaterial i samarbete med SHL testat skotthastigheten på samtliga spelare i SHL. Dessutom har Beijers kunder fått chansen att mäta sina krafter mot spelarna och andra snickare under hockeymässor runt om i SHL-arenorna.


Efter 28 mässor står det nu klart att Björn Lindholm, 34 år, från Alvesta skjuter hårdast av alla snickare med hela 134 km/h. Det är ett resultat som slår en hel del av spelarna i SHL.

– Visst känns det kul att vinna! Speciellt eftersom jag inte skjutit alls sedan jag var 20 år gammal, vilket var för 14 år sedan. Jag spelade hockey fram tills jag var 17-18 år. Jag har nog min far att tacka för att jag kan skjuta. Han gjorde nämligen ett mål till mig och där på gatan stod jag dag ut och dag in och sköt, berättar Björn.

Förutom den stora äran att skjuta hårdast i byggsverige så vinner Björn två säsongsbiljetter till favoritlaget Växjö Lakers till säsongen 2017/2018. Faktum är att Björns skott på 134 km/h hade varit delad fyra i Växjö med Olli Palola. Endast Calle Rosén, Eric Martinsson och Arvid Lundberg skickade iväg ett hårdare slagskott än Björn. Extra imponerande är hans skotthastighet då han hade slagit sig in på fyra klubbars topp tio-listor.

– Att jag ligger på delad fjärdeplats i skotthastighet betyder ju bara att grabbarna i Lakers skjuter alldeles för dåligt, haha. Men dom skjuter nog med betydligt bättre precision än mig. Det vore väldigt roligt att se vad hastigheten hade blivit om jag hade varit på is och fått känna lite på skotten innan.

"Övertygad om att det finns prestige i detta"

Under mässorna har även förre Djurgårdsprofilen ”Challe” Berglund varit med som ambassadör och konferencier. Han var förvisso aldrig någon hårdskjutande spelare på sin tid, men vet ett och annat om hur skotten ska tas.

– Det är lite som med golf, man behöver inte vara den starkaste utan det är mycket teknik också. Man måste hitta rätt styvhet i klubban utifrån din egen styrka, först då kommer du få ut rätt teknik ur materialet, säger ”Challe”.   Han testade själv på att skjuta Beijerskottet häromveckan när SHL-mässan var på plats i Malmö och kom upp i 119 kilometer i timmen, "men då trodde jag att ryggen skulle gå av". Berglund tror att tävlingen blivit en snackis bland SHL-spelarna:

– De som vet att de skjuter hårt tycker det är roligt, de som vet att de inte kommer vara i topp tycker den är lite löjlig. Jag som inte skjuter jättehårt hade definitivt tyckt det, så jag är övertygad om att det finns prestige i detta!

Om Beijer Byggmaterials SHL-mässor

  • Kunder, partners och leverantörer  i regionen bjuds in till en helkväll med SHL-match som höjdpunkt.
  • De får möjlighet att visa upp nya produkter samt bygga relationer.
  • Totalt 28 stycken mässor arrangeras under säsongen 2016/17.
  • Varje SHL-lag besöks två gånger, en gång på hösten och en gång på våren.
  • I samband med varje mässa får besökarna skjuta Beijerskottet och mäta sig med andra byggare i Byggligan samt med SHL-proffsen.

Tillbaka till Beijerskottet.