Så har det gått för fjolårets segrare i SHL Awards

3 maj 2016 14:40

SHL Awards 2016 blir den andra i ordningen efter förra årets premiär. Inför den stora dagen imorgon har vi kollat vad förra årets segrare har lyckats med denna säsong.


Årets målvakt

Julius Hudacek - Örebro Hockey

År 2015 vann Julius Hudacek omröstningen till årets målvakt i överlägsen stil. I år har Hudacek varit kvar i SHL och Örebro och även denna säsong har han varit ohotad som förstamålvakt i laget. Dock har siffrorna i år inte varit lika imponerade som ifjol då både räddningsprocenten och insläppta mål per match har varit sämre än föregående år. Men att Hudacek har fortsatt visa sin storhet i målet råder det nog ingen tvekan om ändå.

Årets back

Cory Murphy - Växjö Lakers

I fjol var Växjö ett topplag och kom också att bli guldlaget för säsongen. Mycket tack vare en imponerande backduo i Noah Welch och framförallt Cory Murphy. Den rutinerade backen bjöd på stabilt defensivt spel och bländande offensiv. Den här säsongen har det inte gått lika bra varken för Växjö eller Murphy även om den kanadensiska backen har siffror som trots det är svåra att snacka bort. 25 poäng från sin backplats är imponerande.

Årets forward

Derek Ryan - Örebro Hockey

Förra säsongen vann Derek Ryan poängligan i SHL i stor stil och efter den bragdartade säsongen, som kröntes med priset till årets forward, fick Ryan ett kontrakt med Carolina Hurricanes i NHL. Mestadels har det blivit spel i AHL med Charlotte Checkers där han har fortsatt på den inslagna imponerande poängskörden. 55 poäng blev det i AHL som lagkapten och den insatsen gjorde att Ryan dessutom fick några matcher i NHL där han stod för två mål på sex matcher med Carolina.

Årets tränare

Hans Wallson - Skellefteå AIK

Med en ny serieseger i bagaget så vann Hans Wallson priset som årets tränare i SHL Awards 2015. Många hyllade Skellefteås sätt att spela ishockey och Hans Wallson sågs som den stora anledningen till att Skellefteå spelade så bra och framgångsrik hockey. I år har det varit i samma stil. Skellefteå vann på nytt serien och Hans Wallson är åter finalist i kategorin till årets SHL Awards.

Årets rookie

Marcus Sörensen - Djurgården Hockey

Marcus Sörensen tog i fjol hela SHL med storm med sin fartfyllda spelstil och sitt bidragande i poängprotokollet för Djurgården. Det gjorde att han röstades fram till Årets rookie och i år har han fortsatt i samma stil med i stort sett samma poängskörd. Dessutom har han tagit en stor ledarroll i laget och har bland annat belönats med spel i Tre Kronor. Efter denna säsong fortsätter nu karriären i NHL för Sörensen.

Mest värdefulle spelare

Julius Hudacek - Örebro Hockey

Ifjol tog Örebros målvakt Julius Hudacek hem en storslam under SHL Awards då han förutom priset som den bästa målvakten även fick titeln mest värdefulle spelare. Många ansåg att Hudacek var den stora orsaken till att Örebro gick så pass bra som man gjorde under förra årets säsong då man tog sig direkt till kvartsfinal. Frågan är vem som kan ta hem det prestigefulla priset i år?

Läs mer om fjoårets segrare här.