Gruppspelet till CHL lottat

3 maj 2016 13:00

På tisdagen lottades grupperna till Champions Hockey League som går av stapeln i mitten av augusti. Fjolårets mästare Frölunda lottades i grupp A tillsammans med Pardubice och Wolfsburg Grizzlys.


Under CHL 2016/2017 deltar åtta klubbar från SHL och klubbar från totalt 11 Europeiska länder. Nya länder i årets upplaga är Polen och Vitryssland. Totalt är åtta nya klubbar med i årets turnering, jämfört med förra året. Klubbarna det handlar om är Wolfsburg från Tyskland, Znojmo och Mlada Boleslav från Tjeckien, Esbjerg från Danmark, Lörenskog från Norge, Minsk från Vitryssland samt Rouen Dragons från Frankrike.

Fjolårets mästare Frölunda, Luleå, Skellefteå, Växjö, Linköping, HV71, Djurgården och Färjestad representerar Sveriges färger i turneringen. SHL-klubbarna har sedan starten av turneringen vunnit båda åren med Luleås vinst 2015 och Frölundas 2016.

Frölunda hamnade som sagt i grupp med Pardubice från Tjeckien och Wolfsburg från Tyskland. Luleå fick en tuff lottning med Saipa från Finland och Eisbären Berlin från Tyskland.

Silvermedaljörerna i SM-slutspelet, Skellefteå AIK, fick även de en ganska tuff grupp med Kalpa från Finland och Vienna Capitals från Österrike.

I faktarutan till höger kan du se samtliga grupper i Champions Hockey League 2016/2017.

Ettan och tvåan vidare

Klubbrepresentanter från de 48 lagen som deltar i säsongens Champions Hockey League kommer under de närmaste dagarna att träffas för att bestämma när matcherna ska spelas.

Det vi kan konstatera redan nu är att gruppspelet startar den 18 augusti. De 48 lagen i turneringen delades alltså in i 16 grupper där de tre lagen möter varandra hemma och borta. Ettan och tvåan i varje grupp går sedan vidare till slutspel. Totalt går alltså 32 lag vidare till slutspelet som spelas i fem rundor. De fyra första rundorna innefattar ett hemma- och bortamöte. Slutspelet inleds den 4:e oktober och finalen, som spelas i en match, går av stapeln den 7:e februari.

För att ta reda på exakt vilka dagar just dina klubb spelar hänvisar vi till klubbarnas officiella hemsidor samt CHL:s hemsida.