• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep

#SHLThrowback - De avgörande spelarna

8 februari 2019 15:30
Luleås gulklädda målmaskin Jack Connolly, till vänster, i duell med HV71:s Markus Ljungh.
#SHLThrowback

Samtliga lag jagar både segrar och poäng, men för att lyckas krävs det spelare som i de avgörande lägena gör skillnad. Som en del i #SHLThrowback kartläggs här vilka som stått för flest matchvinnande mål i SHL 2018/2019.


SHL har nått fem månader in på säsongen 2018/2019 och totalt har 272 matcher spelats. Det betyder 272 matchvinnande mål, men långtifrån 272 olika matchvinnare.

Faktum är istället att en rad spelare skrivit upp sig som segerskyttar flera gånger om. Först och allra främst i den kategorin är Jack Connolly. Luleås poängkung har stått för 13 mål den här säsongen - hela sju av dem har varit matchvinnande. En mycket hög andel och siffrorna blir ännu mer imponerande då Connolly direkt legat bakom sju av Luleås 24 vinster.

Ett lag med klart färre segrar är Timrå, men även de har en måltjuv som vet hur matcher avgörs. Anton Wedin har fyra matchvinnande mål på nykomlingens 13 vinster denna säsong och är fyra på topplistan. Mellan Wedin och experten på avgöranden, Jack Connolly, placerar sig Linköpings Broc Little och HV71:s Simon Önerud. Båda har skjutit fem segermål var.