SHL väl representerat i VM

2 maj 2016 16:00

De flesta trupper till VM-turneringen i Moskva och St. Petersburg är uttagna och vi kan konstatera att det finns gott om spelare från SHL i ländernas trupper.


Hos Tre Kronor spelade 13 av spelarna i den preliminära truppen i SHL den gångna säsongen.

Skellefteå har sex spelare med i truppen i Niclas Burström, Anton Lindholm, Jimmie Ericsson, Martin Lundberg, John Norman och Mattias Ritola. Hos svenska mästarna Frölunda är Oscar Fantenberg och Johan Sundström med. Även Luleå har två spelare i det svenska landslaget i Lucas Wallmark och Joel Lassinantti. Färjestad, Växjö och Rögle har varsin spelare med i Magnus Nygren, Robert Rosén och Patrick Cehlin.

Det är inte bara Sveriges trupp som är välfylld med ansikten från SHL. I Norges trupp återfinns sju spelare som den gångna säsongen spelade i SHL och dessutom tre namn som kommer att göra det säsongen 2016/2017.

Från Färjestad återfinns Lars Haugen, Ole-Kristian Tollefsen, Jonas Holös och Martin Röymark i den norska truppen. Från Frölunda återfinns nyförvärvet från Brynäs Mattias Nörstebö samt Mats Rosselli Olsen. Linköping har två spelare som den kommande säsongen kommer att spela hos östgötarna i bröderna Mathis och Ken Andre Olimb. Örebros nyförvärv från Almtuna, Michael Haga, är också uttagen precis som Rögles burväktare Lars Volden.

Spelare från 12 klubbbar

Vårt andra grannland Danmark har tagit ut fem SHL-spelare. Frölundas Oliver Lauridsen, Malmös Frederik Storm och Rögles Mathias From. Dessutom är Linköpings och Leksands nyförvärv Emil Kristensen och Markus Lauridsen med.

I det Slovakiska laget återfinns Luleåduon Peter Cehlárik och Christian Jaros, Örebros börder Julius och Libor Hudacek, Peter Zamorsky och Rögles Dominik Granak.

Finland har tagit ut Djurgårdens Tomi Sallinen och Brynäs Anssi Salmela. Ungern har tagit ut Linköpings rivjärn Vilmos Gallo och hos Tyskland är Felix Schütz, som den gångna säsongen tillhörde Rögle, uttagen.

Totalt återfinns alltså 38 spelare som föregående säsong eller den kommande säsongen spelade i SHL. Sex stycken från Skellefteå, fem från Rögle, Frölunda och Färjestad. Fyra är från Linköping, Luleå och Örebro. Brynäs, Djurgården, Malmö, Leksand och Växjö har varsin spelare med.

Det betyder att 12 av 14 SHL-klubbar har spelare med i VM. Turneringen inleds fredagen den 6:e maj när Sverige möter Lettland.